Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu mila la CJC Independenţa va avea o grãdiniţã nouã

ro

02 Sep, 2011 00:00 2405 Marime text
Independenta_primar_Cristea_Gascan_02.jpgDupã ce, în urmã cu douã luni, primarul din Independenţa se plângea cã nu are grãdiniţã pentru copiii din localitatea sa, în urmã cu câteva zile, a apãrut anunţul de atribuire a contractului privind proiectarea şi execuţia de lucrãri de ridicare a unei grãdiniţe cu program normal în localitate.

Potrivit anunţului de atribuire numãrul 141038/29.08.2011, acesta a fost încheiat cu singura firmã care a participat la licitaţie, SC Structor Invest SRL, din Mangalia. Valoarea totalã a lucrãrii se ridicã la 2.168.965 lei, fãrã TVA. Lucrarea era foarte necesarã pentru localitate având în vedere cã preşcolarii erau nevoiţi sã înveţe în douã sãli de lecturã din incinta Cãminului Cultural din localitate. Clãdirea va avea patru sãli de clasã, teren de joacã şi parcare proprie. Lucrãrile propriu-zise ar trebui sã se finalizeze într-un an, fãrã a pune la socotealã durata de proiectare şi de obţinere a autorizaţiei de construire care este de maximum douã luni. „Zilele trecute, a fost ultima vizitã în teren a proiectantului, sperãm ca într-o lunã sã autorizãm lucrarea. Dacã intrãm în iarnã cu fundaţia, este foarte bine", spune primarul Cristea Gâscan. Pânã acum, în bugetul local au fost prevãzuţi trei miliarde de lei vechi, o sumã micã, comparativ cu totalul necesar ridicãrii clãdirii, 21 de miliarde de lei vechi. „Am cerut ajutor de la Consiliul Judeţean, sper sã ne dea", mai spune primarul. Lãmuriri la documentaţie au mai cerut şi alte douã societãţi printre care şi SC Toporaşul Verde SRL, una dintre firmele care a câştigat numeroase lucrãri de construire în judeţ cum ar fi cele referitoare la ridicarea grãdiniţei din Lazu, a amenajãrii bazei sportive de la 23 August şi Chirnogeni, a reabilitãrii şcolii din Chirnogeni şi construirii şcolii din Bãrãganu.

Firma câştigãtoare este administratã de Ciprian Luigio Juncu, care este şi asociat, alãturi de Istvan Jakab Ughy şi Natalia Butnariu. Firma s-a ocupat spre exemplu de o lucrare, ce-i drept micã de „Execuţie închidere sasuri lifturi cu tâmplãrie rezistenţã la foc pentru sediul CN Poşta Românã SA", contract încheiat la finele anului 2009, dar a participat şi la alte licitaţii mai mici cum ar fi cea de reabilitare a Cãminului de Bãtrâni de la Mangalia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 30 Sep, 2011 07:14 pana atunci copii invata in gradinita insalubra,cu zeci de copii unul penste altu din lipsa de spatiu