Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Criza este doar un mit - Parlamentarii stau pe milioane de euro

ro

21 Nov, 2013 00:00 1879 Marime text
Se apropie luna cadourilor, iar aleşii se dovedesc, ca de fiecare dată, a fi darnici cu ei înşişi. S-au gândit să aibă parte de tot confortul. Chiar şi achiziţia unui plug de zăpadă se află printre priorităţile deputaţilor. Le au în vedere pe toate când vine vorba de ei. De-ar fi aşa şi când vine vorba de electorat şi confortul său...
Ca să facă faţă achiziţiilor fără număr, senatorii şi deputaţii şi-au aprobat bugete mai mari pentru anul viitor. Deputaţii, pentru că pot, şi-au votat pentru 2014 un buget mai mare cu peste 20 de milioane, acesta fiind majorat cu 13 procente faţă de anul trecut.
O parte din bani vor fi investiţi într-o serie de achiziţii, unele absurde, precum plugul, altele extravagante, aşa că nici vorbă de economii în anul următor.

Cât de importantă este prezenţa unui plug la Camera Deputaţilor? Precum cea a unui aspirator, explică chiar secretarul Camerei, Niculae Mircovici. „Omul îşi ia lopată, iar cel care are o suprafaţă mai mare îşi ia aspirator”, a precizat Niculae Mircovici. Ne mulţumeşte sau nu, acestea sunt explicaţiile celor care au ajuns prin votul majorităţii în Parlament. Aceasta reprezintă şi o lecţie oferită de parlamentari, pe care alegătorii ar trebui să o înveţe, dacă nu au făcut-o deja. În primul rând, exemplul celor de la putere ar trebui copiat. Ei nu se mulţumesc cu o lopată şi iau „aspiratorul”. Alegătorii de ce s-ar mulţumi cu lopata?! Cele învăţate pot fi puse în practică la momentul alegerilor electorale, când, odată şi pentru totdeauna, se poate face curăţenie în rândul parlamentarilor cu... aspirator, pardon cu plug.

Printre achiziţiile parlamentare ale anului 2014 nu se află doar aşa-zisul aspirator, ci şi 50 de maşini noi, luate în leasing, laptopuri, dar şi mobilă, întrucât sălile de şedinţe intră în renovare.
Deputaţii au cerut 235.385.000 de lei de la bugetul de stat, în 2014, iar senatorii peste 100 de milioane de lei. Peste 300 de milioane de lei, atât vom plăti pentru indemnizaţiile parlamentarilor şi pentru achiziţiile făcute de ei în 2014. Merită, oare, să suportăm un asemenea cost?!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii