Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contribuabilii au făcut o gaură de 5,6 miliarde în bugetul comunei Cuza Vodă

ro

21 Jan, 2011 00:00 2478 Marime text
Cuza_Voda_Eugen_Dumitru_01.jpgPotrivit primarului Eugen Dumitru, suma reprezintă debitele neachitate de către persoanele fizice şi juridice, marii restanţieri fiind Miniera Medgidia şi Holding Hondor Stil

Anul care s-a încheiat nu a fost unul prea productiv pentru Primăria Cuza Vodă, din punct de vedere al încasării taxelor şi impozitelor.

"Avem un total al neîncasărilor de 5,6 miliarde de lei vechi, fiind incluşi aici şi doi agenţi economici care au datorii mari la bugetul local al comunei", ne-a declarat primarul Eugen Dumitru. Este vorba despre SC Miniera Medgidia SA, care, potrivit edilului din Cuza Vodă, a acumulat datorii de un miliard de lei vechi faţă de bugetul local al comunei, prin neachitarea din 2009 a taxei de concesiune pentru un teren. O altă societate cu datorii mari faţă de comuna Cuza Vodă este şi SC Holding Hondor Stil SRL, care are de plătit, potrivit edilului, 600 de milioane de lei vechi pentru taxa de concesiune a unui teren pe care voia să construiască o fabrică de cărămidă. Persoanele fizice datorează o sumă totală de 1,4 miliarde de lei vechi, reprezentând o restanţă datorată pentru impozitul pe teren. "Problema este că noi primim bani de la stat din cotele defalcate şi în funcţie de aceste încasări şi, având în vedere aceste datorii, nu ştiu ce fonduri vom mai primi", a afirmat primarul Eugen Dumitru. În ceea ce priveşte debitul mare înregistrat de către Miniera Medgidia, primarul a precizat că datoria acestei societăţi va fi eşalonată pentru a putea fi achitată. "În caz contrar, vom pune sechestru", a precizat primarul.
În paralel cu strategiile de recuperare a acestor bani, Primăria Cuza Vodă îşi organizează şi priorităţile pentru 2011.

Continuă electrificarea cartierului nou

Pe lângă continuarea proiectului privind realizarea reţelei de canalizare şi asfaltarea de drumuri în cartierul nou, finanţat prin Măsura 322, administraţia locală condusă de primarul Eugen Dumitru are în vedere şi finalizarea electrificării cartierului nou. "Avem planificaţi în buget 1,2 miliarde de lei pentru această investiţie. În cartierul nou sunt aproximativ 90 de case", a precizat edilul.
Primarul din Cuza Vodă şi-a exprimat încă o dată nemulţumirea legată de faptul că Ministerul Educaţiei nu a alocat banii pentru plata lucrărilor ce s-au efectuat la unităţile de învăţământ din comună, cu atât mai mult cu cât comuna a fost dată în judecată de constructor. "Am fost daţi în judecată. Acum, la sfârşitul lunii, avem înfăţişare în procesul ce ne-a fost intentat de Toporaşul Verde", a afirmat primarul Eugen Dumitru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii