Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Topraisar are masina de pompieri

ro

12 Mar, 2010 04:44 2392 Marime text
dreapta_sus_topraisar_primar_stelian_gheorghe_05___.jpgAchiziţia face parte dintr-un program integrat, finanţat din bani europeni, în valoare totală de 2,5 milioane euro

Autoutilitara pentru situaţii de urgenţă, achiziţionată prin proiectul integrat finanţat prin Măsura 322 din Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, a ajuns la Topraisar.

Primarul Stelian Gheorghe ne-a declarat că maşina de pompieri are toate dotările necesare unei intervenţii în situaţii de urgenţă. Investiţia a costat 7,4 miliarde de lei, sumă ce face parte din cei 2,5 milioane euro accesaţi din fonduri europene. De precizat că proiectul mai cuprinde înfiinţarea reţelei de canalizare în Topraisar şi modernizarea de drumuri. Potrivit edilului, lucrările la canalizare s-au demarat, durata de execuţie fiind de un an. Primăria Topraisar are însă nevoie de fonduri întrucât prima tranşă ce trebuie cheltuită în proiectul cu finanţare europeană trebuie asigurată din partea de co-finanţare pe care trebuie să o asigure autoritatea locală.

O prioritate pentru administraţia locală a comunei Topraisar este şi grădiniţa nouă, a cărei construcţie a fost întreruptă din cauza lipsei fondurilor. Primarul Stelian Gheorghe a precizat că este nemulţumit de faptul că Ministerul Educaţiei nu a alocat banii necesari pentru finalizarea şcolilor şi grădiniţelor aflate într-un stadiu avansat de execuţie.

stelian_gheorghe_primar_topraisar_07.jpgMinisterul a stopat finanţarea pentru grădiniţa nouă

„Nu am început această grădiniţă de dragul de a începe şantiere. Îi înţeleg pe cei de la minister când spun că nu sunt fonduri pentru finalizarea tuturor construcţiilor începute, dar nici nu s-a făcut o analiză clară în teren şi au şi stopat finanţarea. Ar trebui să facă o radiografie a situaţiei din fiecare judeţ, să se vadă ce se poate continua. Noi am făcut demersuri repetate. Au spus că anul acesta s-ar putea aloca ceva bani, dar n-am primit niciun răspuns clar până acum", ne-a declarat primarul comunei Topraisar.

Acesta a precizat că aşteaptă să i se repartizeze fonduri şi pentru lucrarea de alimentare cu apă a satului Potârnichea, finanţată de Guvern prin HG 577/1997. Investiţia totală este de 17 miliarde de lei vechi, iar până în prezent s-au efectuat lucrări de aproximativ două miliarde de lei vechi.

În ceea ce priveşte construirea unui teren de sport, care ar putea fi finanţat prin Ordonanţa 7, primarul din Topraisar spune că chiar dacă nu i se vor repartiza deocamdată fondurile, deşi speră, va face măcar împrejmuirea lui.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii