Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Topalu - platou de filmare pentru filmul „Eu, cand vreau sa fluier, fluier"

ro

22 May, 2009 03:32 6394 Marime text
Topalu.jpgComuna Topalu a fost, vreme de câteva săptămâni, platoul de filmare al unei pelicule în care au jucat şi 14 deţinuţi.

Filmările la filmul „Eu, când vreau să fluier, fluier" s-au desfăşurat în livada aparţinând SC Grădina Ursului SRL şi s-au încheiat în urmă cu câteva zile. Ferma - penitenciar în film - a fost gazda unor scene cu care regizorul şi scenaristul speră să impresioneze juriul festivalurilor de specialitate. Pentru comunitatea locală, evenimentul a fost unul inedit. Producţia cinematografică reprezintă lungmetrajul de debut al regizorului Florin Şerban, după un scenariu de Cătălin Mitulescu şi Florin Şerban. Proiectul are la bază o piesă de teatru scrisă de Andreea Vălean. Scenariul a obţinut premiul Magic Box la Festivalul de la Sarajevo, de anul trecut. Deţinuţii-actori au vârste cuprinse între 18 şi 21 de ani, fiind selecţionaţi în urma unui casting ca la carte, de la Penitenciarul de la Craiova şi din Tichileşti.
Scenariul spune povestea unui tânăr de 17 ani, deţinut într-un penitenciar pentru minori, care se îndrăgosteşte de o studentă la Sociologie, aflată în instituţie pentru un studiu. Băiatul o răpeşte pe fată şi evadează din penitenciar. Scenariul urmăreşte astfel două teme - dragostea, dar şi responsabilitatea socială faţă de minorii deţinuţi.

Locuitori din Topalu, figuranţi în film


Un „casting" s-a făcut şi la Topalu, de unde au fost selectate aproximativ 30 de persoane pentru figuraţie, după cum ne-a declarat viceprimarul Ion Legănel. Figuranţii au primit 40 lei pe zi pentru prestaţia lor.
Primarul Gheorghe Murat a afirmat că evenimentul a fost unul benefic pentru comunitatea locală şi pentru faptul că au fost selectaţi figuranţi din comună, dar şi pentru că, astfel, numele localităţii ar putea fi pomenit în cronicile de film. „Este prima oară când la Topalu s-a turnat un film. Ne-a făcut plăcere să fim gazdele unui asemenea eveniment", a declarat, la rândul său, viceprimarul Ion Legănel.
„Eu, când vreau să fluier, fluier" a fost prezentat, prima dată, anul trecut, la Paris, în cadrul târgului de proiecte cinematografice Forum Des Images şi a obţinut finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei, în sesiunea august 2007. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SELIAN VALENTIN 03 Aug, 2010 12:47 FOARTE TARE PT K AM JUKAT SI EU K FIGURANT
  • fara nume 29 Aug, 2009 19:42 cind se va difuza filmul la tv eu cind vreau sa fluier,fluier