Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC investeste 460 de miliarde in portul de la Capidava

ro

18 Dec, 2009 01:35 3669 Marime text
cap_2_gheorghe_murat_05.jpgÎn şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi, Consiliul Local Topalu va primi bani pentru susţinerea proiectului privind realizarea unui port turistic de agrement, la Capidava.

Proiectul va fi înaintat spre finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul major de intervenţie 5.2. „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice". Prin acest proiect de hotărâre, Consiliul Judeţean se angajează să asigure 30% din totalul cheltuielilor eligibile. Mai exact, CJC se angajează să contribuie cu aproximativ 46.000 mii lei, mai exact, cu 46.000.000 lei noi, însemnând 460 miliarde de lei vechi.

Primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat, ne-a declarat că proiectul privind realizarea portului turistic de la Capidava este în faza de finalizare, după care se va scoate la licitaţie execuţia obiectivului.

Proiect „Casa Verde", declarat eligibil

Primăria Topalu continuă şi celelate proiecte aflate în derulare. Primarul Murat a declarat că se lucrează la înfiinţarea a 40 de hectare de păşune pentru bovine. S-a defrişat terenul, pentru a fi eliberat de arbuşti, şi urmează ca din primăvară să fie cultivat.

topalu_capidava.jpgEdilul-şef al comunei Topalu a afirmat că proiectul pentru realizarea unui teren de sport a fost declarat eligibil. Valoarea investiţiei este de şase miliarde de lei vechi. De asemenea, potrivit primarului, a fost declarat eligibil şi proiectul de reabilitare termică prin programul de mediu „Casa Verde". Prin acest proiect, Gheorghe Murat speră să fie reabilitate termic clădirile în care funcţionează principalele instituţii ale comunităţii locale din Topalu: şcoala, grădiniţa, căminul cultural şi dispensarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fane 02 Feb, 2010 20:02 faceti si un mic santier ar oferi multe locuri de munca si ar aduce multi bani.