Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai veche urmă a civilizaţiei antice pe teritoriul României Descoperire arheologică de excepţie la Peştera

ro

24 Aug, 2012 02:53 8255 Marime text
pestera_1_dgposter-2.jpgO echipă formată din arheologi şi studenţi români şi germani a făcut o descoperire foarte importantă în zona Dealului Guran din comuna Peştera. În urma excavărilor efectuate de aceştia au fost găsite vestigii ce provin din Paleolitic şi care datează de acum 380.000 de ani.

Descoperirea făcută recent de arheologi şi studenţi din România şi Germania în comuna Peştera este unică în istoria poporului român. Potrivit primarului Valentin Vrabie, pe raza comunei a fost găsită cea mai veche urmă lăsată de civilizaţia antică pe teritoriul României.

pestera_dgposter-1.jpg „S-au făcut probe anul trecut, iar de două săptămâni se fac săpături pe Dealul Guran.Uneltele rupestre găsite în această zonă aparţin unei civilizaţii din Paleolitic, datând de acum 380.000 de ani", a punctat şeful autorităţii locale. Primarul a menţionat că vestigiile vor fi expuse la muzeul din localitate recent înfiinţat. Primarul se declară bucuros de prezenţa acestor vestigii, care îi vor atrage cu siguranţă pe turişti în localitate.

pestera_dgposter-3.jpg„Această descoperire reprezintă încă un punct extrem de important pentru comuna Peştera. Ne-am propus transformarea comunei într-o zonă turistică de interes naţional, iar prezenţa acestor vestigii se adaugă la multe alte viitoare atracţii", a menţionat primarul Valentin Vrabie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ioana 07 Dec, 2012 15:39 foarte bine deschide-ti-o pentru turismul strin , nu numai noi sa dam 10 euro pe pulberea de pe caldaram vezi Grecia cum isi expune pietrele care nici nu stim daca au fost ale cuiva dar costa sa le vezi.