Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce va face Georgel Onescu cu banii primiţi de la Consiliul Judeţean

ro

20 Jun, 2013 00:00 2360 Marime text
Consilierii judeţeni au repartizat de curând Primăriei comunei Lipniţa bani pentru amenajarea punctului vamal de la Carvăn. Fără acest punct de trecere a frontierei nu poate fi tranzitat drumul transfrontalier Lipniţa - Kainargea, a cărui construcţie a fost finalizată anul acesta.   
Primarul comunei Lipniţa, Florin Georgel Onescu, a menţionat că reprezentanţii Consiliului Judeţean i-au alocat recent suma de 400.000 lei pentru începerea lucrărilor la punctul vamal. „Suma este foarte mică. Aştept noi fonduri pentru a putea iniţia construcţia acestuia”, a afirmat şeful autorităţii locale. Primarul a precizat că reprezentanţii CJC i-au dat asigurări că-l vor ajuta cu fonduri, iar potrivit lui Florin Georgel Onescu, „teoretic, lucrările ar trebui să înceapă anul acesta”.
Primarul Florin-Georgel Onescu a reamintit că amenajarea punctului vamal îl costă 600.000 de euro.
Precizăm că, în parteneriat cu bulgarii, au fost reabilitaţi şi modernizaţi 17,11 kilometri de drum, din care 11 kilometri sunt pe teritoriul românesc, iar valoarea totală a lucrărilor a fost de 6.080.205,70 euro, din care 4.393.777 euro pentru comuna Lipniţa şi 1.686.428,70 euro pentru partenerul bulgar. Amenajarea drumului a fost realizată, însă pentru a putea fi tranzitat acest tronson se impune construcţia unui punct vamal, lucrare ce a căzut în sarcina autorităţii locale de la Lipniţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii