Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se va vota în şedinţa Consiliul Local Crucea De la rectificare de buget până la grătare doar în spaţii special amenajate

ro

24 Aug, 2012 02:45 3585 Marime text
Crucea_Gheorghe_Frigioi.jpgPrimarul Gheorghe Frigioi îi convoacă astăzi în şedinţă ordinară pe consilierii locali. Pe ordinea de zi sunt înscrise opt proiecte de hotărâre iniţiate de şeful autorităţii locale. Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi face referire la rectificarea bugetului local. Un proiect interesant prevede amenajarea unei zone de picnic pe raza comunei Crucea, ca urmare a aprobării Legii Picnicului.

Şedinţa Consiliului Local Crucea va începe cu aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Local al comunei. Al doilea punct înscris pe ordinea de zi priveşte completarea planului de achiziţii pe anul 2012. Primarul Gheorghe Frigioi a precizat că are în vedere achiziţionarea unei centrale termice pentru şcoala din Crucea, unitate de învăţământ reabilitată recent cu implicarea Ministerului Educaţiei şi cu fonduri de la Banca Mondială. Tot la capitolul achiziţii, primarul şi-a propus să acopere costurile necesare pentru reabilitarea şcolii din Băltăgeşti. Cel de-al treilea proiect înscris pe ordinea de zi priveşte rectificarea bugetului local pe anul 2012.

Crucea.jpgPrimarul a explicat că rectificarea de buget se va face cu sume în cuantum aproximativ de 500.000 de lei provenind din taxa de autorizare de construcţie a unui parc eolian. Urmează apoi votarea altor două proiecte de hotărâre privind aprobarea denumirii unităţilor de învăţământ şi modificarea şi completarea inventarului bunurilor aparţinând domeniului privat al comunei Crucea. La punctul şase, referitor la trecerea unei suprafeţe de teren de 2.427 de metri pătraţi din domeniul privat al comunei în domeniul public, Gheorghe Frigioi a mărturisit că această operaţiune se face în vederea construirii unui cămin cultural în satul Băltăgeşti. Potrivit primarului, suprafaţa de pământ pe care va fi construită instituţia este situată între şcoală şi fosta grădiniţă din localitatea Băltăgeşti. Consilierii locali vor dezbate şi proiectul privind aprobarea dreptului de uz şi servitute de trecere subterană în favoarea SC Prutul SA. Primarul Gheorghe Frigioi a explicat că societatea deţine pe raza comunei un siloz de cereale şi intenţionează racordarea la reţeaua de energie electrică, iar pentru a realiza acest lucru are nevoie de aprobarea Consiliului Local.

Petrecăreţii indisciplinaţi, buni de plată

Ultimul proiect înscris pe ordinea de zi prevede stabilirea zonei care urmează să fie amenajată pentru desfăşurarea activităţii de picnic pe teritoriul administrativ al comunei Crucea. Primarul Gheorghe Frigioi a explicat că acest proiect de hotărâre a fost iniţiat ca urmare a votării Legii Picnicului pe data de 21 februarie de Camera Deputaţilor şi promulgării acesteia de preşedintele Traian Băsescu în luna martie a acestui an. Precizăm că, potrivit Legii Picnicului, autorităţile locale sunt obligate să amenajeze spaţii speciale în parcuri sau în afara oraşelor pentru cei care doresc să organizeze picnicuri. Petrecăreţii care nu vor fi prietenoşi cu mediul şi vor lăsa în urma lor gunoaie vor fi buni de plată. De altfel, potrivit Legii Picnicului, persoanele care vor merge la picnic au mai multe obligaţii, printre care: să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate; să nu posteze semne sau mesaje; să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic; să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate; să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să-l supravegheze în permanenţă; să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective; să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat; să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop; să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate. Petrecăreţii care nu vor respecta prevederile legii riscă amenzi cuprinse între 100 şi 50.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii