Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cartierul nou din Cuza Voda, in curs de electrificare

ro

10 Apr, 2009 04:01 1182 Marime text
DECUPAJ_Cuza_Voda_Eugen_Dumitru_02.jpgAdministraţia locală din Cuza Vodă a demarat electrificarea cartierului nou de locuinţe.

Zona în  curs de electrificare cuprinde 110 loturi, pe care au fost construite până acum 70 de case. Cartierul este situat în zona de sud-est, la intrare în Cuza Vodă, pe partea stângă. Potrivit primarului comunei, Eugen Dumitru, beneficiarii loturilor de case sunt fie tineri, fie persoane cu o situaţii sociale precare. Autoritatea locală este cea care va suporta costurile realizării reţelei de consum casnic, ce va fi predată ulterior gratuit furnizorului de energie.
Săptămâna aceasta, pe 8 aprilie, a avut loc şi recepţia finală a reţelei de alimentare cu apă din Cuza Vodă. Investiţia a demarat în 2007 şi a costat aproximativ 40 miliarde de lei vechi. În prezent, 99%  din populaţia localităţii are apă.
Un alt obiectiv al primarului Eugen Dumitru este accesarea de fonduri europene pentru canalizare şi drumuri. În acest sens, Primăria Cuza Vodă a depus spre finanţare un proiect integrat care vizează realizarea reţelei de canalizare, reabilitarea drumurilor şi extinderea reţelei de apă în cartierul nou. Valoarea proiectului este de 2,5 milioane euro. „Avem un punctaj destul de bun. Este posibil să prindem finanţare şi să începem chiar anul acesta", a declarat edilul din Cuza Vodă.
Primaria_Cuza-Voda.jpgPrimăria îşi propune să împrejmuiască grădiniţa nouă şi să amenajeze şi curtea interioară a şcolii. Grădiniţei i s-a pus de curând acoperişul, investiţia totală fiind, potrivit primarului, de 14 miliarde de lei vechi.
Având în vedere apropierea sărbătorilor pascale, primăria va oferi 180 de pachete cu alimente tradiţionale pensionarilor şi familiilor nevoiaşe. Primarul Eugen Dumitru spune că a redus cheltuielile primăriei având în vedere că este o perioadă de criză. „Am redus fondul se salarii. Nu avem ce face, trebuie să ne descurcăm, să depăşim această perioadă", a apreciat Eugen Dumitru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii