Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căminul Cultural Coslugea a intrat în reabilitare

ro

28 Nov, 2012 22:58 2541 Marime text
Lipnita_primar_Florin_Georgel_Onescu_02.jpgPrimarul comunei Lipniţa, Florin Onescu, a explicat că lucrările de reabilitare a Căminului Cultural Coslugea, iniţiate de Consiliul Judeţean Constanţa, au început în urmă cu trei săptămâni. Şeful autorităţii locale speră ca acestea să fie finalizate în trei luni. Lucrările de reabilitare prevăd înlocuirea şarpantei, montarea unui sistem de încălzire centrală la cămin, dar şi consolidarea clădirii, care datează de prin anii '60, a explicat primarul.

Continuă modernizarea şcolii

Lucrările de modernizare a Şcolii cu clasele I-VIII Lipniţa, începute anul acesta, continuă în prezent. Primarul speră ca şcoala să fie renovată până la primăvară, astfel încât elevii să înceapă anul şcolar următor într-o unitate de învăţământ care să le asigure condiţii optime pentru desfăşurarea cursurilor. Primarul a explicat că lucrările de reabilitare presupun consolidarea clădirii, schimbarea acoperişului, a tocăriei, montarea unei centrale termice, dar şi construirea de grupuri sanitare în incinta şcolii, acestea aflându-se în exteriorul clădirii. Potrivit lui Onescu, banii pentru reabilitare au fost alocaţi de Ministerul Educaţiei, suma aprobată fiind de 720.000 de lei.

Primăria Lipniţa se confruntă cu lipsa de personal

La începutul acestei luni, şase angajaţi şi-au anunţat demisia din funcţiile deţinute. Primarul de la Lipniţa, Florin Georgel Onescu, susţine că i-au plecat oameni de la asistenţă socială, dar şi un agent fiscal şi un referent topometrist. Primarul menţionează că au mai rămas cinci angajaţi în Primărie, cărora, deşi nu este legal, le-au fost transferate şi sarcinile deţinute de persoanele care şi-au dat demisia. Onescu a precizat că activitatea în Primărie se desfăşoară cu dificultate. „Nu am avut încotro, a trebuit să transfer atribuţiile către personalul rămas în Primărie. Normal ar fi ca Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) să aprobe angajarea de personal pe cele şase posturi rămase vacante", a menţionat Onescu, adăugând că a solicitat ANFP acest lucru şi că aşteaptă de la agenţie un răspuns.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii