Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camere video la Şcoala Independenţa

ro

08 Jul, 2011 00:00 3305 Marime text
Independenta_Cristea_Gascan.jpgPrimăria Independenţa va monta un sistem de supraveghere video la şcoala din localitate.

Potrivit primarului comunei, Cristea Gâscan, s-a luat această măsură pentru că, în vacanţa de iarnă, zece calculatoare au fost furate de la Şcoala Tufani. Astfel, după implementarea sistemului de supraveghere video, calculatoarele vor fi aduse la Şcoala Independenţa pe perioada vacanţei de vară.

Edilul comunei Independenţa intenţionează să construiască o grădiniţă nouă în localitate, întrucât copiii din comună merg la grădiniţă în două săli de lectură din cadrul căminului cultural. Imobilul va fi construit în regim P+1 şi va avea, potrivit primarului Cristea Gâscan, patru săli de grupă, teren de joacă şi parcare proprie. Investiţia este estimată la 20 de miliarde de lei vechi.

Comuna Independenţa se mândreşte şi cu faptul că Ansamblul Ţărăncuţa, avându-i ca membri pe elevii din clasa a V-a, a ocupat locul II în cadrul Festivalului "Dobroge, mândră grădină" de anul acesta.
O prioritate a autorităţii locale conduse de primarul Cristea Gâscan este şi finalizarea lucrărilor la Corpul B al Şcolii Independenţa, care va avea patru săli de clasă, un laborator de patiserie şi un chioşc pentru comercializarea produselor făcute de elevi. "Sperăm ca pe 15-20 iulie să fie gata complet", a precizat primarul.

Reabilitarea reţelei de apă

Primăria Independenţa se ocupă şi de investiţiile în infrastructură. În prezent, se înlocuieşte conducta de apă din zona centrală a localităţii, în lungime de 970 metri. "Conducta era din azbest şi trecea pe sub canalul de preluare a apei pluviale. Acum montăm o conductă din PVC", a afirmat edilul comunei. Vor continua, de asemenea, şi lucrările de construire de poduri şi podeţe prin HG 577. Mai exact, în Independenţa, se vor construi cinci poduri, la fiecare dintre intersecţiile principale cu DJ 392. Şi în satul Fântâna Mare au loc astfel de lucrări. Aşezarea va avea în total trei poduri. Tot aici, au fost date în folosinţă, recent, cişmeaua de alimentare a localităţii şi casa mortuară, realizate din sponsorizări oferite de oameni de afaceri turci. La inaugurarea investiţiilor au participat şi reprezentanţi ai Ambasadei şi Consulatului Turciei, care au sprijinit realizarea acestor obiective.

Peste 200 ha de păşune pregătite pentru animale

Autoritatea locală a comunei Independenţa s-a ocupat şi de toaletarea a peste 200 ha de păşune, suprafaţă care a fost însămânţată cu soiuri de plante pentru păşunat. Investiţia a fost finanţată din subvenţia de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.
În luna august, Primăria Independenţa se pregăteşte să planteze 100.000 de salcâmi pe dealurile aflate în pantă.
Autoritatea locală a comunei Independenţa aşteaptă avizul pentru proiectul privind apă şi canalizare în Tufani şi canalizare în Independenţa, depus la Administraţia Fondului de Mediu, a cărui valoare este de aproximativ un milion de euro. "Proiectul a făcut parte din cel integrat depus spre finanţare prin Măsura 322, care însă nu ne-a fost admis. Acum sperăm să reuşim să obţinem fondurile pentru aceste investiţii atât de necesare", ne-a declarat primarul Cristea Gâscan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii