Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadouri pentru 1.200 de familii. „Bugs Bunny şi prietenii lui” vin la Crucea

ro

18 Apr, 2013 00:00 2346 Marime text
Sărbătoarea Paştelui va fi întâmpinată cu bucurie la Crucea. Ca şi de Crăciun, este momentul când toate familiile din comună primesc cadouri. Potrivit primarului comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, fiecare dintre cele 1.200 de familii vor primi o atenţie din partea autorităţii locale pentru a avea spor în casă şi spor la bucate. „Pachetele vor conţine zahăr, ulei şi făină. Cantitatea de făină va fi mult mai mare, întrucât necesarul de făină este ceva mai mare decât de Crăciun”, a precizat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.

Nici copiii nu au fost uitaţi. Pentru ei va veni special de la Constanţa o trupă de teatru cu spectacolul „Bugs Bunny şi prietenii lui”, o piesă cu tematică pascală. Spectacolul, oferit copiilor gratuit de Primărie şi de Consiliul Local al comunei Crucea, va avea loc în data de 29 aprilie, la Căminul Cultural. Pentru copiii din satele aferente comunei Crucea, respectiv Crişan, Şiriu, Băltăgeşti, Stupina şi Gălbiori, se va asigura transport gratuit, fiind puse la dispoziţia lor microbuzul şcolar şi microbuzul autorităţii locale. „De câţiva ani colaborăm cu această trupă foarte apreciată de copii. La fiecare sărbătoare religioasă organizăm astfel de evenimente, care stimulează creativitatea şi imaginaţia micuţilor. Actorii vin cu un gen de spectacol interactiv, ei apelează la joc pentru a-i determina pe cei mici să participe la întreaga reprezentaţie”, a precizat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.   

Autorizarea căminului de bătrâni se lasă aşteptată

Şeful autorităţii locale speră să primească o veste bună din partea ONG-ului care are datoria de a asigura asistenţa socială şi medicală în cadrul căminului de bătrâni de la Stupina.
Primarul Gheorghe Frigioi a precizat că lucrările la căminul de bătrâni din Stupina au fost finalizate, însă autorizarea căminului se lasă aşteptată. Motivaţia? „Ong-ul a ţinut un pic pe loc autorizarea căminului de bătrâni, la rândul ei organizaţia nefiind acreditată”, a mărturisit primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, care a precizat că a primit asigurări că problema privind autorizarea va fi rezolvată în scurt timp.
Căminul de bătrâni este prevăzut cu două etaje, 34 de camere, cabinete medicale, bucătărie şi o sală de mese. Obiectivul a fost finanţat prin Măsura 322. Amintim că proiectul derulat prin Măsura 322 a cuprins asfaltarea străzilor din Crucea şi Stupina, dotarea Căminului Cultural Crucea şi construirea căminului de bătrâni de la Stupina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii