Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadouri de sărbători, la Nicolae Bălcescu

ro

21 Nov, 2013 00:00 5163 Marime text
Se apropie luna cadourilor, iar autoritatea locală condusă de primarul Viorel Bălan se implică astfel încât şi în 2013 copiii şi familiile nevoiaşe să se poată bucura de această perioadă frumoasă a anului.
Şeful autorităţii locale a declarat că peste 800 de copii vor primi cadouri de la Moş Nicolae. Cu aceeaşi ocazie, vor fi împărţite o mie de pachete cu alimente persoanelor şi familiilor cu posibilităţi financiare reduse.
 
Pregătiri pentru iarnă
 
Iarna va fi una uşoară pentru elevi şi cadre didactice, a afirmat primarul Viorel Bălan. Şeful autorităţii locale a precizat că se lucrează la aprovizionarea cu lemne, cocs şi combustibil solid, pentru ca în unităţile de învăţământ să fie asigurată căldura. Primarul Viorel Bălan a precizat că 70.000 de lei este suma totală necesară pentru asigurarea combustibilului în lunile de iarnă, afirmând că speră să primească sprijin bănesc de la Consiliul Judeţean Constanţa.
Şi localitatea este în siguranţă. Primarul Viorel Bălan susţine că a încheiat un contract cu o societate pentru deszăpezire. „Am stabilit prin contract ca societatea să intervină doar atunci când avem nevoie de sprijin”, a explicat şeful autorităţii locale.
 
„Nu vom mări taxele şi impozitele”
 
Întrebat cu privire la impozitele şi taxele locale, care de anul viitor vor putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%, primarul Viorel Bălan a dat asigurări că acestea nu vor fi majorate. „Nu le vom mări. Oamenii nu au bani. Măcar să reuşească să le plătească la nivelul la care sunt acum”, a precizat primarul Viorel Bălan. Şeful autorităţii locale a mai spus că „doar inflaţia nu avem cum să o evităm”, afirmând că şi la acest început de an a indexat, conform legii, o parte dintre taxe şi impozite cu 16,5%.
Precizăm că la această dată cotele adiţionale impuse de primării la impozite şi taxe faţă de cele stabilite de Guvern nu pot fi mai mari de 20%. Această limită-maximă la care primarii sunt obligaţi în prezent să se raporteze urmează să fie eliminată de Guvern pentru proprietarii persoane fizice şi menţinută doar pentru firme.
 
Au început lucrările la canal
 
De aproximativ o lună se lucrează la reabilitarea canalului colector din centrul comunei Nicolae Bălcescu. Amintim că lucrările demarate presupun amenajarea prin betonare a albiei canalului. De asemenea, se are în vedere reabilitarea malurilor derelei şi se vor construi podeţe. Apoi se va înfiinţa spaţiul verde şi se vor monta bănci, locuri de joacă şi corpuri de iluminat. Canalul colector porneşte din faţa Primăriei şi trece dincolo de clădirea Căminului Cultural. Pentru acest obiectiv de investiţii este necesară suma de 400.000 de lei, bani care provin dintr-o sponsorizare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii