Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza sportiva la Pietreni

ro

12 Dec, 2008 17:48 1580 Marime text
Deleni primar Marian Dan 02.jpgPrimăria comunei Deleni a obţinut finanţare pentru construirea unei baze sportive.

Primarul Marian Dan ne-a declarat că procedura de selectare a firmei care se va ocupa de realizarea proiectului va fi demarată imediat după sărbători. „Ne-au aprobat finanţarea. Licitaţia o vom organiza după sărbători", a afirmat edilul comunei. Baza sportivă va fi construită în localitatea Pietreni şi va avea un teren de handbal, unul de baschet, unul de volei şi vestiare. Investiţia totală se ridică la 17 miliarde de lei vechi, iar co-finanţarea, acordată de Consiliul Judeţean, este de 15% . Lucrările vor fi demarate în primăvară.

Piaţă româno-bulgară pe DN3

Un alt proiect important pentru comuna Deleni este şi realizarea pieţei româno-bulgare. „Realizăm studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru piaţa româno-bulgară pe care o vom construi la Pietreni, în vecinătatea drumului naţional", a spus primarul Marian Dan. Consiliul Local Deleni este partener în proiect alături de Consiliul Local al localităţii Dobrichka, din districtul Dobrich, Bulgaria. Bugetul total al proiectului este de 57.000 euro, din care contribuţia PHARE este de 50.700 euro, iar contribuţia locală, de 6.270 euro. Asociaţia transfrontalieră româno-bulgară va facilita pe termen lung organizarea de manifestări specifice. Astfel, se vor organiza târguri comune româno-bulgare pentru promovarea produselor agricole, în care producătorii se vor putea asocia. Grupurile ţintă sunt cei 450 de producători agricoli din Deleni şi Dobrichka.
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, primăria comunei va oferi 600 de pachete pentru copiii din şcolile şi grădiniţele comunei. De asemenea, vor primi pachete cu produse alimentare 800 de familii cu venituri reduse. Primarul Marian Dan a ţinut să le ureze tuturor locuitorilor comunei „Crăciun fericit!" şi „La mulţi ani!". (P)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii