Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:08 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barierele din Vama au fost furate cu totul

ro

31 Jul, 2009 03:26 2401 Marime text

cap_2_vama_veche_turisti_pl.jpgPrimarul Nicoale Urdea spune că nu va monta altele noi, ci va propune Consiliului Local adoptarea unui hotărâri care să restricţioneze total accesul în zona plajei

Montate în urmă cu câteva zile, barierele de pe plaja din Vama Veche au dispărut. „Surpriza" a fost constatată de către reprezentanţii autorităţii locale ieri dimineaţă, când, în locul barierelor ce restricţionau accesul automobilelor pe plajă, au găsit doar urmele unde fuseseră amplasate.

„La noi este anarhie. Fiecare face ce vrea. În Vamă acţionează câteva grupe de vandali", ne-a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, la puţin timp după ce a descoperit că barierele fuseseră furate.

Cele cinci bariere fuseseră montate pe toate căile de acces către plajă, ca urmare a unei hotărâri de Consiliu Local, adoptată luna trecută. Potrivit primarului comunei Limanu, s-a luat această iniţiativă pentru a descuraja parcarea autoturismelor pe plajă şi pentru fluidizarea traficului. Deşi vamaioţii adevăraţi s-au bucurat când au auzit de această măsură, care ţinea la distanţă de plajă noxele emanate de autovehicule şi care împiedica aglomerarea peisajului de bolizi, se pare că nu toată lumea a fost de acord. În schimbul accesului pe plajă, Consiliul Local Limanu stabilise o taxă de 5 lei. Mulţi au considerat barierele din Vama Veche o reeditare a celor din Mamaia, care, după lupte seculare în justiţie, există şi astăzi. Aşa se face că barierele au fost desfiinţate, de această dată nu prin lege, ci printr-un furt.

limanu_vama_veche_plaja_si_alee_biciclisti_01.jpgPista de biciclişti, transformată în parcare

Descumpănit de reacţia turiştilor, primarul Nicolae Urdea a declarat că nu va pune alte bariere în loc, însă va propune Consiliului Local adoptarea unei hotărâri prin care să fie restricţionată total circulaţia autovehiculelor în zona plajei. În opinia edilului, singurul element care îi împiedică pe unii turişti să ajungă cu maşinile până în apa mării este pista pentru biciclişti. Însă chiar dacă nu trec dincolo de ea, mulţi parchează pe ea. „Nu este firesc, nu este just şi nu este moral să meargă cu maşina până în apă", a adăugat primarul indignat de furtul barierelor.

Întrebat dacă sunt informaţii cu privire la făptuitori şi dacă cineva de pe plajă a văzut cum au fost smulse barierele, primarul ne-a declarat că a făcut plângere la poliţie şi că oamenii legii se ocupă acum de cercetări. În mod cert, furtul barierelor nu a putut trece neobservat pentru că ar fi fost nevoie de un vehicul destul de încăpător pentru transportarea lor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • yuly 10 Aug, 2009 15:33 D-ule primar chiar nu va mai ajunge spaga pe care ati luato de la cei fara autoirizatii de functionare ,sau nu doriti sai mai vedeti ,in conditiile in care vama are nevoie de un primar deosebit nu de o hahalera
  • sorin 05 Aug, 2009 13:22 Primarul sa lase praful asta pe care ni-l arunca in ochi si sa se apuce de treaba. Nu, nu de piste de biciclete inutile, ci de buldozere. Cu care sa darame cladirile construite pe autorizatiile de constructie ilegale pe care dumnealui le-a eliberat.Sau sa adopte odata planul ala de urbanizare cu care se "chinuie" se cativa ani sa (nu) il treaca prin consiliul local. Sa elimine vanzatorii ambulanti si ilegali de porumb fiert si susan sau merge coapte. Sa verifice autorizatii de functionare. Sa faca ceva acolo pentru turisti. Nu, nu pentru localnici, pentru ca in moemntul asta, 90% dintre rezidentii din Vama Veche sunt cei care au cumparat pamantuirle de la localnici. Sa oblige terasele sa nu mai dea muzica la maxim in zona corturilor chiar si atunci cand nu au nici un client. Sa construiasca niste dusuri si niste wc-uri pe plaja. Sa curete plaja. ... Mai vrea sugestii ? Ii mai dam.