Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani europeni pentru asfaltarea drumului spre Manastirea Adancata

ro

05 Jun, 2009 02:19 4306 Marime text
aliman_primar_topalu_gheorghe_02.jpgAdministraţia locală a comunei Aliman a demarat lucrările pentru construcţia unui bazin şi a unei staţii de clorinare la Dunăreni. 

Potrivit primarului Gheorghe Topalu, investiţia va costa aproximativ două miliarde de lei vechi fără TVA, bani ce vor fi asiguraţi de la bugetul local.

De asemenea, administraţia locală din Aliman lucrează la elaborarea proiectului tehnic pentru reabilitarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă din Dunăreni. „Mai sunt două străzi pe care nu există reţea de alimentare cu apă potabilă", a declarat primarul comunei Aliman.

Edilul ne-a declarat că în sesiunea de la toamnă va depune un proiect pentru accesarea de fonduri structurale prin Măsura 322 din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală. Este vorba despre un proiect ce vizează realizarea sistemului de canalizare în Aliman, Vlahi şi Dunăreni.

Şoseaua dintre Viile şi Dunăreni va fi asfaltată

Administraţia locală din Aliman a încheiat o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) cu autoritatea locală din Ion Corvin. Cele două unităţi administrativ-teritoriale vor să acceseze bani pentru reabilitarea unui obiectiv comun. Este vorba despre drumul care face legătura între Ion Corvin, Viile, Dunăreni şi Aliman. Porţiunea ce va fi inclusă în proiectul integrat cu finanţare europeană este cuprinsă între satele Viile şi Dunăreni. Acest segment de drum, cu o lungime de aproximativ 28 de km, va fi asfaltat.

Primăria Aliman a parafat şi o ADI cu administraţia din Adamclisi. Prin proiectul pe care îl vor depune împreună, se va reabilita drumul de pământ dintre Aliman şi Urluia. Acest drum, cu o lungime de 14 km, trece pe lângă Mânăstirea Adâncata, pe care autoritatea locală din Aliman vrea să o integreze în circuitul turistic.  

Satul Vlahi are apă curentă

Săptămâna aceasta a avut loc şi recepţia lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă şi a staţiei de epurare din Vlahi. Investiţia a costat 11 miliarde de lei vechi, bani din care s-a forat un puţ cu o adâncime de 100 m, s-a realizat o staţie de epurare şi s-au construit şapte kilometri de reţea. Investiţia a fost demarată în 2007, iar potrivit primarului Gheorghe Topalu, cel mai mult a durat racordarea la reţeaua electrică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii