Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului ridică la Hârşova o biserică în stil maramureşean

ro

22 Jul, 2011 02:02 5391 Marime text

biserica_harsova_ONLINE.jpgÎnalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a purtat o discuţie, în urmă cu puţin timp, cu primarul oraşului Tudorel Nădrag în legătură cu ridicarea, în oraşul de lângă Dunăre, a unui locaş de cult în stil maramureşean, dar şi a unui sediu de Protoierie.

La nivelul judeţului Constanţa mai există doar o singură astfel de construcţie, în stilul bisericilor din nordul ţării, şi anume, biserica Sfântul Mina ridicată în Parcul Tăbăcăriei din municipiu.

biserica_harsova.jpgAşa cum ne-a declarat primarul din Hârşova, Tudorel Nădrag, discuţiile au fost fructuoase, Consiliul Local urmând a da Arhiepiscopiei Tomisului în folosinţă gratuită un teren de 1.000 de metri pătraţi şi care se află în zona Portului, aproape de unul dintre parcurile din localitate. Sediul Protoieriei care va fi ridicat va avea mai multe beneficii. Proiectul s-ar putea concretiza în lunile care urmează.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandru 31 Jul, 2011 22:03 SINDICATUL CLERULUI "SOLIDARITATEA" VA FACE IN CONTINUARE DEMERSURILE PENTRU ANCHETAREA(ESTE IN CURS) DEFERIREA CATRE JUSTITIE SI CONDAMNAREA CELOR VINOVATI.ADUCEM LA CUNOSTINAT OPINIEI PUBLICE CA MACEDON PETRESCU ALIAS TEODOSIE NU BENEFICIAZA DE NICI O IMUNITATE SI ESTE DIRECT RASPUNZATOR PENTRU TOATE INFRACTIUNILE SAVARSITE LA TOMIS IMPREUNA CU ALIN BOC,COJOCARU CIPRIAN,POALE LUNGI,COSMA MITU SI ALTII.ATRAGEM ATENTIA EXPRESA PATRIARHIEI ROMANE SA PROCEDEZE LA SUSPENDAREA SI CATERISIREA CELOR DE MAI SUS SI DEFERIREA LOR JUSTITIEI.DEASEMENEA ATRAGEM ATENTIA PARTIDELOR POLITICE SA UITE DE ORICE INFLUENTA IN SPETA DE FATA IN SCOP ELECTORAL.ACUZAM DE TRADARE COMPLICITATE LA TACERE SI LASITATE PREOTIMEA CONSTANTEANA CARE A FAVORIZAT SAVARSIREA CU STIINTA A INFRACTIUNILOR . SINDICATUL "SOLIDARITATEA"FACE UN APEL GENERAL SI REGIONAL CATRE TOTI CREDINCIOSII SI SPONSORII SA NU MAI DONEZE BISERICII NICI O SUMA DE BANI PANA CAND FIECARE MANASTIRE SI BISERICA VA AJUTA CARITABIL PE ROMANI !