Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentarea cu apa in Valeni si Lespezi, prioritatea primarului Iusein Visel

ro

19 Jun, 2009 02:50 3263 Marime text
dobromir_primar_iusein_visel_02.jpgPrimăria comunei Dobromir vrea să rezolve problema alimentării cu apă în satele Văleni şi Lespezi. 

Potrivit primarului Iusein Visel, programul a pornit cu fonduri obţinute de la stat în baza HG 577/1997 şi va continua cu fonduri europene. „Vrem să obţinem finanţare în baza Măsurii 322 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală", a precizat primarul. El a adăugat că acest obiectiv va fi inclus într-un proiect integrat, în valoare totală de 2,5 milioane de euro, din care va face parte şi reabilitarea căminelor culturale din Văleni şi Lespezi, realizarea reţelei de canalizare în satul Văleni şi pietruirea drumului Pădureni - Rariştea.

De asemenea, autoritatea locală din Dobromir vrea ca, în colaborare cu vecinii bulgari, să realizeze drumul Dobrici - Băneasa, care trece prin Dobromir. Primarul Iusein Visel ne-a declarat că şi comuna sa a încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru construirea unor grădiniţe. Printre proiectele de viitor ale administraţiei locale din Dobromir se numără: reabilitarea drumurilor din Dobromir Vale, construirea unor grădiniţe la Lespezi şi Văleni şi a unei şcoli la Pădureni.

Un alt proiect pe care Primăria Dobromir vrea să îl deruleze cu fonduri de mediu este amenajarea firului de apă care trece prin comună. Concret, este vorba despre decolmatarea unei derele şi despre construirea unor podeţe, pentru înlăturarea riscului de inundaţii. Potrivit primarului Iusein Visel, în 2002 s-a început construcţia unui pod peste derea, însă nu a fost terminat. „Este o ocazie pentru noi să finalizăm ce s-a început", a precizat edilul comunei.

În paralel cu toate aceste proiecte, Primăria Dobromir se ocupă şi de reabilitarea şcolii din Dobromir Vale. Primarul Iusein Visel şi-a exprimat speranţa ca reparaţiile la şcoală să fie gata până la începerea noului an şcolar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ego 30 Aug, 2009 22:48 Minte primarul asta de ingheatat apele! Valen si lespezi sunt sate pline de turci de-ai lui.Acolo unde sun romani nu face nimic.