Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentarea cu apa in Osmancea, blocata din cauza lipsei fondurilor

ro

30 Apr, 2010 04:08 2617 Marime text
mereni_primar_gheorghe_chiriac_02.jpgLipsa banilor în vistieria statului blochează şi derularea investiţiilor în teritoriu. Este şi cazul comunei Mereni care nu poate începe, cel puţin deocamdată, lucrările la alimentarea cu apă a satului Osmancea.

Reprezentanţii Primăriei Mereni ne-au declarat că procedura de achiziţie pentru aceste lucrări a avut loc, dar că nu pot fi demarate din cauza lipsei de fonduri. „S-a ţinut licitaţia, a fost selectat constructorul, însă nu sunt bani", ne-a declarat Maria Iancu, secretarul comunei Mereni. Obiectivul a fost inclus spre finanţare în baza Ordonanţei 7/2006 privind instituirea programului de dezvoltare a infrastructurii în spaţiul rural, însă banii întârzie să apară. Primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac, a făcut nenumărate demersuri pentru deblocarea acestei investiţii, care însă, au rămas deocamdată fără ecou.

Tot în satul Osmancea, administraţia locală intenţionează să construiască şi o grădiniţă nouă, însă, proiectul rămâne deocamdată, la stadiul de intenţie, având în vedere că şi de la Ministerul Educaţiei răspunsul e acelaşi: nu sunt bani. În momentul de faţă, până la construirea unei clădiri separate, preşcolarii din Osmancea merg la grădiniţă în clădirea şcolii, care a fost reabilitată în urmă cu doi ani.

Lipsa fondurilor a făcut un alt proiect al administraţiei locale din Mereni să se împotmolească. Este vorba despre electrificarea cartierului nou din această localitate. „Proiectul de electrificare s-a împotmolit la Ministerul Administraţiei şi Internelor", ne-au declarat, ridicând din umeri dezamăgiţi, reprezentanţii Primăriei Mereni. Prin electrificarea cartierului nou de locuinţe din Mereni (zona A) se doreşte scoaterea din beznă a 250 de gospodării. În această zonă locuiesc 360 de persoane.

Secretarul Primăriei Mereni, Maria Iancu, ne-a declarat că o altă prioritate a administraţiei locale este şi realizarea PUG-ului (Plan Urbanistic General). „Suntem în lucru cu PUG-ul. Nu l-am făcut de când comuna s-a desprins de Bărăganu, în 2003", a precizat secretarul comunei, adăugând că documentul ar putea fi finanţat din fonduri guvernamentale pentru actualizarea PUG-urilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • flueraru ionel 12 Jun, 2010 21:38 facetine si noua un teren de fotbal va rugam frumos.................va multumesc