Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentarea cu apa a satului Potarnichea, printre prioritatile Primariei Topraisar

ro

17 Jul, 2009 03:08 4844 Marime text

decupaj_gheorghe_stelian_06.jpgValoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de miliarde de lei vechi

Primăria Topraisar a demarat igienizarea şcolilor din comună pentru întâmpinarea, în bune condiţii, a elevilor în noul an şcolar. 

Autoritatea locală continuă şi lucrările la grădiniţa cea nouă. În momentul de faţă se lucrează la etaj. Imobilul în care va funcţiona grădiniţa este în regim P+1 şi va avea o capacitate de 160 de locuri. Valoarea totală a investiţiei se cifrează la 17 miliarde de lei vechi.

Potrivit primarului Stelian Gheorghe, în prezent se lucrează la elaborarea caietului de sarcini pentru reţeaua de alimentare cu apă la Potârnichea. Lucrările sunt finanţate de către Guvern, în baza HG 577/1997. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. Reţeaua de alimentare cu apă va deservi aproximativ 600 de familii.  

De asemenea, reprezentanţii administraţiei locale din Topraisar au finalizat întocmirea documentaţiei pentru finanţarea sălii de sport. Investiţia va fi realizată prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii şi va avea o capacitate de 125 de locuri.

Administraţia locală din Topraisar a finalizat proiectul pentru realizarea reţelei de canalizare, a staţiei de epurare şi asfaltarea drumurilor. La aceste investiţii se mai adaugă şi achiziţionarea de echipamente pentru situaţii de urgenţă. Va urma o altă etapă a proiectului, şi anume demararea procedurii de achiziţie pentru execuţia canalizării. Primăria comunei Topraisar a reuşit, în premieră în judeţul Constanţa, în 2008, sa atragă o finanţare de aproape trei milioane de euro. Recent, şi Primăria Cuza Vodă a accesat fonduri pentru canalizare.

topraisar_primar_gheorghe_s.jpgPrimăria se mută

De la toamnă, administraţia locală va rezolva şi problema spaţiului pentru funcţionarii publici din primărie. Mai exact, primăria se va muta într-un sediu nou, situat pe strada Şcolii. Sediul în care funcţionează şi în prezent primăria a fost revendicat, fiind retrocedat în baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989. Aşadar, din septembrie, funcţionarii publici din Primăria Topraisar nu vor mai sta înghesuiţi, condiţiile din noul sediu fiind cu totul altele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Popa Coca 27 May, 2013 21:13 Dumitra daca mai intri suna-ma pe nr de tel 0755396470 sau id de mess didaelaa@yahoo.com .sa iti dau relatii despre mama ta .Sanatate !
  • bloanta dumitra 18 Mar, 2011 13:10 domnule primar ma numesc bloanta dumitra si am marea rugaminte la dumneavoastra daca ma puteti ajuta. pe mama mea nu am vazut-o in viata mea.as dori tare mult sa stiu si eu daca mai traieste. o cheama bloanta ana iar pe tata meu isac dumitru.va multumesc
  • Florin 15 Apr, 2010 11:38 Dar de potarnichea nici vorba!!! Nu este terminata petruirea si toate strazile sunt in cadastru de o latime de 12 metri latime iar ele sunt petruite de 2 metri latime Unde sunt restu de bani care trebuia sa se faca strazile normal cum sunt in cadastru? Si de ce nu sa terminat strazile toate inot in noroi :((
  • AUREL 27 Oct, 2009 21:03 Domnule primar de cand santeti la conducerea prim.toprasar nu se vede nimic numai vorbe.Bani ati avut de la uniunea europeana,nu se vede nimic.Eu sant un locuitor din biruinta nemultumit ca majoritatea celorlalti care nu au curajul sa o spuna.Aveti o gramada de consilieri care iau bani DEGEABA,nu fac nimic,nu-i intereseaza nimic.Cum puteti spune la TV.ca ati terminat pietruirea strazilor din sat bani ati avut destui,de ce sus in muratanu mare nu ati terminat strazile de pietruit,ei nu sant platitori de taxe la primarie?Cand aveti de gand sa le terminati?Aici in sat puneti si asfalt iar acolo sus nici macar piatra,E POSIBIL ASA CEVA?sau CAND VIN CELELALTE ALEGERI,atunci trebuie sa-l voteze pe d-nu MIHAIESI,ca el a fost cu initiativa sa faca pana la el.M-AI UMBLATI PRIN EUROPA SA VEDETI CUM SE AUTOGOSPODARESC PRIMARIILE,SI CE COMPORTAMENT AU FATA DE CEI CARE II PLATESC. TREZITIVA.