Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acces la internet pentru locuitorii din Tortoman

ro

16 Apr, 2010 03:32 2186 Marime text
tortoman_lucian_chitic.jpgLocalitatea Tortoman ar putea avea internet peste o lună. Primarul Lucian Chitic ne-a declarat că în momentul de faţă se lucrează la reţea.

Edilul comunei este de părere că mulţi locuitori, mai ales dintre cei tineri, aveau nevoie de internet. „Este benefic şi pentru primărie, pentru că astfel poţi să verifici mail-ul la orice oră, să fii la curent. Este un lucru necesar", ne-a declarat Lucian Chitic. Un obiectiv al administraţiei locale din Tortoman este şi reabilitarea căminului cultural din localitate. De altfel, repararea acestui obiectiv important pentru comunitate este cuprins şi în planul de investiţii pe 2010 al SC Domeniul Public şi Privat Judeţean (DPPJ) SRL, din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Pentru această investiţie, instituţia judeţeană a alocat aproximativ 4,7 miliarde de lei vechi.

În lista de investiţii a SRL-ului CJC este inclus un alt obiectiv important pentru comuna Tortoman. Este vorba despre o grădiniţă nouă, pentru care SC DPPJ SRL a alocat peste zece miliarde de lei vechi.

Un obiectiv prioritar pentru autoritatea locală din Tortoman este şi înfiinţarea reţelei de canalizare şi extinderea sistemului de alimentare cu apă. Proiectul acestei investiţii a fost depus spre finanţare într-una din sesiunile Măsurii 322 din Planul Naţional pentru Dezvoltare Rurală. „Am depus acest proiect sperând să îl finanţăm din fonduri europene, însă, ca majoritatea celor depuse pe această Măsură, a fost declarat eligibil, dar nefinanţabil", a afirmat primarul Lucian Chitic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii