Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost finalizat drumul transfrontalier Dobromir - Krushari

ro

20 Jun, 2013 00:00 2055 Marime text
Primăria comunei Dobromir a anunţat ieri finalizarea proiectului privind amenajarea drumului transfrontalier Dobromir - Krushari.
Valoarea totală a proiectului a fost de 6.129.383,30 euro, din care 3.106.905 euro pentru Comuna Dobromir şi 3.022.478,30 euro pentru partenerul bulgar. Proiectul a presupus reabilitarea şi modernizarea a 15,82 km de drum, în vederea îmbunătăţirii accesului la infrastructura de transport în zona transfrontalieră. 

Potrivit primarului Eugen Iliescu, proiectul consolidează şi diversifică legăturile dintre comunităţile şi economiile din zona de graniţă România - Bulgaria şi reprezintă o modalitate prin care autorităţile publice locale române şi bulgare facilitează ieşirea din izolare a comunităţilor, acestea beneficiind de şanse reale pentru o dezvoltare durabilă echilibrată.

Precizăm că proiectul a fost realizat în urma unei colaborări dintre Consiliul Local al comunei Dobromir - partener lider şi semnatar al contractului de finanţare nerambursabilă, Agenţia de Infrastructură Rutieră din Sofia (Bulgaria) şi Consiliul Judeţean Constanţa.
Proiectul Dobromir - Krushari Crossborder Road a fost implementat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007 - 2013, Axa prioritara 1: Accesibilitate, Domeniul Major de Intervenţie 1.1: Îmbunătăţirea infrastructurii de transport. Co-finanţarea a fost asigurată de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii