Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:03 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis – „Acest 1 Decembrie este încă un pas spre acel viitor pe care ni-l dorim cu toții”

ro

01 Dec, 2015 10:50 497 Marime text
 
Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor, de Ziua Naţională, că acum este momentul să redescopere mândria naţională. Şeful statului a spus că în acest an a ales o celebrare mai puţin fastuoasă, precizând că „putem privi Ziua Națională din acest an ca pe un nou început, în materie de practici, comportamente și mentalități".
 
„De fiecare dată, națiunea noastră și-a regăsit energia interioară, forța și determinarea pentru a-și construi un viitor mai bun, s-a ridicat pentru a împlini aspirația spre unitate și libertate, iar românii și-au regăsit, mereu și mereu, curajul și vocea.

1 Decembrie nu este doar o celebrare a trecutului, ci și prilejul cel mai bun pentru a ne conecta mai puternic la prezent, la locul pe care îl avem în Europa și în lume, de a fi conștienți de noi înșine. România se definește astăzi mai activ și cu mai multă hotărâre, într-o regiune complicată, într-o lume în care și-au făcut loc, din păcate, războiul și amenințarea teroristă. Lucrurile s-au schimbat față de acum 20 sau 10 ani și chiar față de anul trecut. Într-o vreme incertă și imprevizibilă, România oferă certitudine și predictibilitate - certitudinea democrației în interior și predictibilitatea parteneriatului în exterior”, a declarat preşedintele României.
 
„Țara noastră este astăzi și un partener credibil pentru aliații săi din NATO și Uniunea Europeană. Avem această capacitate de a furniza încredere și stabilitate într-o zonă cu tensiuni și riscuri de toate felurile. Ultimul an a însemnat întărirea statutului de membru al NATO și al Uniunii Europene, pe care l-am asumat ca proiect național, dar și o prezență constantă a României în această calitate și o contribuție la eforturile comune de a face mai sigură și mai pașnică lumea în care trăim”, a mai spus Klaus Iohannis.
 
„Nu în ultimul rând, acest 1 Decembrie este încă un pas spre acel viitor pe care ni-l dorim cu toții și despre care voi vorbi mereu până când va deveni realitate – acela al unei Românii cu adevărat puternice! Peste trei ani vom sărbători Centenarul Marii Unirii și vom avea prilejul unui bilanț al celor o sută de ani de modernitate. Dar, în același timp, va fi momentul pentru a proiecta următoarea sută de ani, pentru a afirma cu tărie ce fel de Românie vrem să lăsăm generațiilor care vin după noi.
 
Cred că din această viziune pentru următorul secol nu vor putea lipsi educația și cunoașterea, respectul pentru valorile materiale și spirituale, pentru moștenirea culturală și patrimoniu, pentru toate acele lucruri care definesc ingeniozitatea, creativitatea și ambiția acestui popor”, a conchis şeful statului.
 
Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii