Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:01 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solicitare depusă Primăria Grădina speră să primească bani de la CJC

ro

29 Nov, 2017 00:00 628 Marime text
În comuna constănţeană Grădina lucrările sunt în toi la atelierul pentru utilajele primăriei şi, potrivit primarului Gabriela Iacobici, construcţia prinde pe zi ce trece contur „pentru că se lucrează intens”. Totodată, gospodarul-şef a precizat că şi Casa mortuară din satul Cheia se apropie de momentul definitivării construcţiei.
„Nu ştiu dacă anul acesta vom putea face inaugurarea Casei mortuare de la Cheia, deoarece mai avem de făcut gardurile pe care cred că le vom realiza abia în primăvară şi, de asemenea, trebuie să amenajăm curtea”, a explicat şefa administraţiei publice locale din Grădina. Un alt proiect important pentru autoritatea locală este sala de sport din curtea şcolii din comună, care este gata în proporţie de 80%.

Documente pentru proiecte depuse pe PNDL2 

Primarul Gabriela Iacobici este bucuroasă că s-a reuşit depunerea în termenul stabilit de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a documentaţiei aferente proiectelor ce au fost depuse şi declarate eligibile pe Programul Naţional de Dezvoltare local (PNDL)2.
„Am depus tot ceea ce ni s-a solicitat şi aşteptăm să fim sunaţi în luna decembrie pentru a ne prezenta la minister şi a semna contractele de finanţare. Aşa am înţeles, că în prima lună a iernii, se va demara procedura de semnare a acelor contracte”, a declarat pentru ZIUA în judeţ primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.
În altă ordine de idei, reprezentanţii Primăriei vor demara discuţiile pe marginea proiectului de buget local pentru anul viitor.
„Urmează să ne întâlnim şi să discutăm pe forma în care va fi elaborat proiectul bugetului local pentru 2018. Am aşteptat să vedem, concret, ce modificări vor intra în vigoare şi să analizăm textul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, care aduce o serie de modificări la Codul Fiscal”, a conchis primarul comunei Grădina.

Speranţa se îndreaptă spre CJC

Pentru a executa anumite lucrări sau a completa la proiectele deja aflate în derulare, speranţa obţinerii unor sume de bani este îndreptată spre Consiliul Judeţean Constanţa (CJC).
„Noi am făcut o solicitare de bani pentru dezvoltare locală. În fapt, voiam bani de la CJC pentru dotarea Casei mortuare din satul Cheia - mobilier şi tot ceea ce trebuie, şi am fi luat mobilier pentru Căminul cultural din Grădina, pentru că pe cel existent îl cărăm de acolo-colo. Necesarul ar fi în jur de 200.000-300.000 de lei. Solicitarea există, aşteptăm un răspuns acum”, a afirmat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.

Ti-a placut articolul?

Comentarii