Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:21 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistemul de iluminat public stradal din Saligny va fi modernizat

ro

31 Aug, 2017 00:00 1251 Marime text
Analiza proiectelor elaborate şi depuse la Ministerul Dezvoltării de către Primăria Saligny s-a soldat cu aprobarea spre finanţare a patru dintre ele. După cum ne-a declarat şi primarul comunei, Ion Beiu, toate vizează lucrări importante pentru comunităţile ce-şi duc traiul în localităţile Făclia şi Saligny (comuna Saligny are în componenţă satele Făclia, Saligny şi Ştefan cel Mare).
  
De altfel, primarul localităţii ne mărturisea, încă de luna trecută, că aşteaptă cu sufletul la gură să afle care dintre proiectele depuse vor fi şi finanţate. Aşteptarea a luat sfârşit, iar verdictul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a fost clar.
 
Aşa cum spunea primarul Beiu, două proiecte se vor implementa chiar în localitatea de reşedinţă, Saligny. „Cu bani obţinuţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală vom face, wn sfârşit, la Saligny un centru medical, care va fi dotat aşa cum trebuie. În acest scop, ni s-a alocat suma de 3.090.549 de lei. De asemenea, tot prin PNDL vom executa lucrări de modernizare a iluminatului public stradal în comuna noastră. Implementarea întregului proiect va costa 636.673,42 de lei“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Saligny, Ion Beiu.

Două proiecte pentru locuitorii satului Făclia

Bucurie mare şi pentru locuitorii din zona Tabără din satul Făclia! Două reţele de utilităţi, importante pentru orice comunitate, vor fi extinse. „Ni s-a aprobat să facem un proiect prin care vrem să extindem reţeaua de apă în localitatea Făclia, în zona Tabără. Proiectul va costa 535.500 de lei şi banii vor fi alocaţi de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL“, a afirmat primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
 
De asemenea, în aceeaşi zonă urmează să se implementeze un alt proiect, privind extinderea reţelei de iluminat public, pentru care, potrivit primarului, este alocată suma de 550.400 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii