Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sala de sport din Grădina va fi finalizată înainte de termen

ro

25 Jan, 2018 00:00 2425 Marime text
Pentru că începutul anului 2018 a venit cu vreme bună, la Grădina s-a profitat din plin de acest lucru, continuându-se diverse lucrări. Una dintre investiţiile mult-aşteptate de cei 150 de elevi ai şcolii Gimnaziale nr. 1 din localitate este sala de sport. Proiectul a fost demarat în anul 2016, iar în primăvara anului trecut, cu fonduri alocate Primăriei Grădina de Consiliul Judeţean Constanţa, lucrările au continuat.
 
Conform proiectului, sala are 24 de metri lungime şi aproximativ zece metri lăţime. „Era extrem de importantă, atât pentru efectuarea orelor de sport, cât şi pentru repetiţii, spectacole, serbări, festivitatea de deschidere a anului şcolar şi alte activităţi care se pot derula aici. În acest fel, nu vom mai fi nevoiţi să mutăm copiii în Căminul Cultural, va fi mult mai uşor“, afirma, în primăvara anului trecut, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.
 
Iată că lucrările au avansat mult, deşi termenul de finalizare era de doi ani, iar acum se lucrează la interior, la montarea gresiei. şefa administraţiei locale consideră că investiţia se va termina, dacă vremea va permite, în cel mult o lună. „Termenul era undeva în septembrie, dar se va finaliza mult mai rapid. Au venit deja la noi pentru a face demersurile necesare pentru realizarea branşamentelor la reţeaua de energie electrică, apă potabilă şi canalizare. Cred că în apropierea sărbătorilor pascale sala de sport va fi gata“, a precizat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.

Patru proiecte importante pentru comună 

În altă ordine de idei, primarul comunei şi-a fixat priorităţile pentru acest an. „Sunt numeroase... Se lucrează la extinderea şi modernizarea reţelei de apă din Grădina. Curând vom deschide ofertele pentru desemnarea agentului economic ce va efectua lucrările pentru canalizare tot în Grădina pentru ca, în martie, să înceapă efectiv. Acestea sunt proiecte pe PNDL 1, iar pe PNDL 2, tot în acest an vrem să demarăm proiectul privind extinderea şi modernizarea reţelei de apă din satul Cheia, urmând ca în 2019 să putem asfalta. De fapt vrem să facem zece kilometri de drumuri din Cheia şi Grădina, cu asfaltare, trotuare şi podeţe la intrările în curţile oamenilor. Din fericire, contractele de finanţare pentru proiectele pe PNDL 2 le-am semnat în luna decembrie“, a conchis şefa administraţiei publice locale din Grădina, Gabriela Iacobici.

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii