Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a sfintit biserica din satul Galesu

ro

02 Jun, 2006 00:00 2857 Marime text

Autoritatile din Poarta Alba au implinit un vis

# Unul dintre cele mai costisitoare planuri ale administratiei publice din Poarta Alba a prins viata la sfarsitul saptamanii trecute * In satul Nazarcea (Galesu), in prezenta IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului si a unui sobor preotesc, a avut loc inaugurarea si sfintirea noii bisericii * Lacasul de cult poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului" si vine in intampinarea a 500 de suflete

Administratia publica din localitatea Poarta Alba impreuna cu majoritatea cetatenilor au organizat la sfarsitul saptamanii trecute sfintirea lacasului de cult din satul Nazarcea (Galesu). Potrivit celor declarate de primarul localitatii Poarta Alba, Nicolae Sant-Ion, evenimentul a fost mult timp asteptat de populatia satucului, a carei biserica a fost dezafectata cu mult timp in urma. Biserica poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului" si va veni in intampinarea a aproximativ 500 de suflete, cat numara Galesu. Populatia provine din Marginimea Sibiului si s-a asezat in regiune dupa Razboiul de Independenta. Biserica construita de ei a fost dezafectata inainte de 1989, iar satul a fost la un pas de a fi ras de pe suprafata pamantului.Secretarul general al Primariei din Poarta Alba, Corneliu Mihon, sustine ca biserica s-a construit intr-un timp relativ scurt, in intervalul toamna 2005-mai 2006. Investitia a fost acoperita cu fonduri oferite de administratia judeteana, autoritatile locale si donatii si s-a cifrat in jurul sumei de 2,6 miliarde de lei. De asemenea, Corneliu Mihon a mai mentionat ca satul este majoritar crestin-ortodox, numarul musulmanilor fiind destul de mic, insa in asezarea lipsita de lacas de cult incepusera sa apara secte si biserici ciudate. Autoritatile locale nu au pregetat, iar dorinta crestinilor de a avea o biserica a prins viata. Sfintirea lacasului de cult a fost realizata de Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, in prezenta unui sobor preotesc. Totodata, la manifestare au luat partea oficialitati, sefi ai administratiilor publice invecinate, precum si alti invitati.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marian bantoi 01 Oct, 2010 16:27 eu am pus gresia in biserica si as vrea sa spun ca nu ma platit cum a trebuit.nu stiu cine era sefu.