Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:39 26 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte prin PNDL pentru comuna Grădina

ro

31 Aug, 2017 00:00 1377 Marime text
O şansă în plus pentru dezvoltarea unităţilor administrativ-teritoriale din România o reprezintă Programul Naţional de Dezvoltare Local (PNDL) 2017-2020. Însă, ca urmare a bugetului alocat acestui program şi a criteriilor introduse, doar o parte dintre proiectele elaborate de către administraţiile publice locale din întreaga ţară au fost aprobate.
 
Printre proiectele aprobate prin PNDL şi care vor fi finanţate se regăsesc câteva ce vor fi implementate în comuna constănţeană Grădina. Potrivit primarului localităţii, Gabriela Iacobici, este vorba despre patru proiecte, ce vor contribui la dezvoltarea infrastructurii stradale şi a utilităţilor, dar care vizează şi domeniul educaţiei sau al sănătăţii.
 
„Vom implementa un proiect prin care va fi extins şi reabilitat sistemul de alimentare cu apă din satul Cheia, localitate ce aparţine de comuna noastră, şi pentru care este prevăzută alocarea a 1.747.338,88 de lei“, a precizat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.
 
Tot la capitolul utilităţi se încadrează şi proiectul privind execuţia tramei stradale, evacuarea apei pluviale şi realizarea de accesuri spre curţi în comună, valoarea totală estimată a acestuia fiind de 11.694.664 de lei.

Investiţii în educaţie şi sănătate  

Pentru elevii localităţii Grădina, este motiv de bucurie. Din fondurile alocate prin PNDL, 1.792.473 de lei vor ajunge în comună. „Vom derula un proiect prin care se are în vedere reabilitarea şi extinderea Şcolii Gimnaziale nr. 1 din comuna Grădina“, a confirmat primarul.
 
De altfel, Gabriela Iacobici nu şi-a ascuns nici satisfacţia că, tot cu bani de la Guvern, prin acelaşi program, se va aloca suma de 1.437.686 de lei pentru executarea imobilului în care urmează să funcţioneze un dispensar în satul Cheia. „Era nevoie de un dispensar în care să avem măcar un medic de familie, care să acorde servicii medicale populaţiei“, a subliniat şefa administraţiei publice locale.
 
Este un proiect mult-aşteptat, mai ales că, potrivit unor reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Grădina este singura localitate din judeţ care nu are medic de familie, localnicii fiind arondaţi unui doctor dintr-o comună învecinată.

Ti-a placut articolul?

Comentarii