Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:52 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte de succes în comuna Saligny Sediul Primăriei şi biserica de lemn din Ştefan Cel Mare, aproape de finalizare

ro

04 Feb, 2016 00:00 2480 Marime text


În ultimii ani, comuna Saligny a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă. Aleşii locali au stabilit o strategie de dezvoltare pentru comunitatea pe care o reprezintă, strategie care pare să dea roade. Doar vremea urâtă a ţinut pe loc administraţia locală în finalizarea proiectelor de succes. Astfel, autoritatea publică locală aşteaptă, în aceste zile, ca temperaturile să crească, pentru a putea începe asfaltarea celor 27 de kilometri de drumuri din satele arondate: Făclia, Ştefan Cel Mare şi Saligny.
 

„Astăzi am predat amplasamentul şi am dat ordin de începere a lucrării. Urmează să se îndrepte vremea şi să începem lucrările, pe care le vom urmări atent. De asemenea, pe zi ce trece, vom preda fiecare stradă în parte. În această perioadă facem ultimele măsurători“, a declarat viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Teleneanu. 


Proiectul, care ar urma să fie finalizat până la sfârşitul anului 2017, se derulează în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi are o valoare de aproximativ 28 de milioane de lei. MDRAP a pus deja la dispoziţia Primăriei Saligny patru milioane de lei, pentru demararea lucrărilor.
 

Un alt proiect care se află de ceva timp în atenţia administraţiei locale vizează finalizarea lucrărilor la biserica din lemn din satul Ştefan Cel Mare. Investiţia se ridică la cinci miliarde de lei vechi şi este finanţată de la bugetul local. „90% dintre lucrări sunt gata şi sperăm să terminăm cât mai repede. Reamintim că am mai construit două case mortuare în comună, în care am investit peste trei miliarde de lei, din bugetul local“, a afirmat primarul comunei Saligny, Ion Beiu.


Modernizarea sediului Primăriei este un alt proiect, ale cărui rezultate sunt aşteptate cu nerăbdare de aleşii locali. „Cred că în două luni terminăm lucrările la sediul administraţiei locale. Lucrările au ajuns la finisajele interioare. Apoi, vom monta caloriferele. În proporţie de aproximativ 80%, lucrările sunt gata“, a adăugat viceprimarul Nicolae Teleneanu. Investiţia, asigurată din fonduri guvernamentale, se ridică la 6 miliarde de lei vechi.
 
Autoritatea publică locală se mai poate lăuda cu faptul că, în ultimele luni, a reuşit să asigure locuitorilor comunei acces la Internet, televiziune prin cablu şi telefonie fixă, în proporţie de peste 50%.

Ti-a placut articolul?

Comentarii