Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:45 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale Reţea de canalizare la Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu

ro

29 Jun, 2017 00:00 1663 Marime text
Chiar dacă în Primăria Nicolae Bălcescu s-a predat ştafeta, proiectele care vizează dezvoltarea comunei nu au fost afectate.
 
Scrutinul din 11 iunie a adus locuitorilor din comuna Nicolae Bălcescu un nou primar, în persoana independentului Dumitru Timofte, care, în ultima săptămână a lunii, a depus jurământul.

În atenţia proaspătului primar s-a aflat şi un amplu proiect care vizează realizarea reţelei de apă şi canalizare în comuna Nicolae Bălcescu şi în satul Dorobanţu. „Licitaţia pentru încredinţarea lucrărilor nu a avut loc încă. Am înţeles că s-a asigurat o parte de finanţare, dar aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Proiectul este finanţat prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi presupune realizarea reţelei de canalizare în cele două localităţi“, a precizat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte.

Proiecte depuse... în aşteptarea finanţării

Pe agenda de lucru a administraţiei publice locale se mai află şi alte proiecte, multe dintre ele fiind deja depuse la minister şi se speră obţinerea sursei de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). „Avem proiecte depuse la Bucureşti. Vrem să asfaltăm atât drumurile din comună, cât şi pe cele din satul Dorobanţu. Vrem să rezolvăm problema tramei stradale în ambele localităţi.
Totodată, avem un alt proiect important pentru comuna noastră, prin implementarea căruia vrem să introducem gazele în comună. Şi acesta este depus“, a afirmat şeful administraţiei publice din Nicolae Bălcescu.

Proiecte în curs de elaborare

Pentru a respecta directivele europene în privinţa colectării gunoiului menajer, în cadrul Primăriei Nicolae Bălcescu se lucrează la un proiect. „Acum lucrăm la elaborarea unui proiect pentru realizarea unor platforme de gunoi“, a declarat Dumitru Timofte.
 
În altă ordine de idei, primarul Dumitru Timofte a menţionat: „Mai există depus la AFIR un proiect prin care vrem să realizăm cămine culturale cu scene externe. Acum este în perioada de analizare, aşteptăm şi sperăm să ne informeze că este eligibil. Dacă depăşim şi etapa asta, finanţarea lucrărilor se va face prin fonduri europene“.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii