Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Problema alimentării cu apă a comunei Grădina, aproape de rezolvare

ro

28 Sep, 2017 00:00 2932 Marime text
Lucrările la reţeaua de apă a comunei constănţene Grădina sunt în plină desfăşurare. Deşi contractul de finanţare a proiectului privind realizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă a comunei Gradina a fost semnat încă din anul 2015, lucrările nu au fost încă definitivate.
 
Potrivit primarului Gabriela Iacobici, într-un final, a fost organizată licitaţia pentru desemnarea agentului economic ce va realiza proiectul şi, după trecerea perioadei de contestaţii, s-a reuşit, în urmă cu două săptămâni, demararea lucrărilor. „Am dat ordinul de începere a lucrărilor, iar acum sunt în plină desfăşurare“, a explicat primarul comunei constănţene Grădina. Proiectul se va implementa cu fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală 1.
 
Potrivit şefei administraţiei publice locale, lucrările pentru reţeaua de alimentare cu apă potabilă a comunei trebuie definitivate în termen de doi ani de la momentul demarării acestora. „Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 500 de mii de euro cu TVA inclus“, a menţionat Gabriela Iacobici.
 
Odată cu implementarea acestui proiect, problema alimentării cu apă a populaţiei comunei ar urma să fie soluţionată. „Sperăm să rezolvăm această problemă. În urmă cu peste 20 de ani, a fost implementat un proiect privind alimentarea cu apă, dar care a cuprins doar strada principală a comunei. Între timp, celelalte străzi aveau racordări la reţea, dar făcute individual, de Primărie o bucată, de alţii o bucată... prin grădinile oamenilor... şi era un haos. Actualul proiect prevede extindere şi modernizare şi cuprinde inclusiv realizarea unui bazin de apă de 300.000 de litri de apă, plus două puţuri care vor extrage apa astfel încât să ajungă întregii comunităţi“, a explicat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.

Alte proiecte vor fi implementate 

Pentru satul Cheia, administraţia locală lucrează la un proiect pe care intenţionează să îl depună prin PNDL 2. „A fost aprobat în primă instanţă, iar acum lucrăm la completarea proiectului pentru Cheia şi obţinerea tuturor avizelor necesare. Acesta vizează tot extinderea şi modernizarea reţelei de alimentare cu apă pentru localitate. Cu aceste două mari proiecte, problema alimentării cu apă a întregii comune va fi rezolvată“, a menţionat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.
 
Totodată, Primăria Grădina are publicat, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), un anunţ de licitaţie privind un proiect pentru canalizare, cu fonduri obţinute în 2015 prin PNDL 1. „Am înţeles că sunt deja depuse 15 oferte pentru obţinerea acestei lucrări şi până la finele acestui an, sperăm să se desemneze agentul economic câştigător“, a conchis primarul localităţii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii