Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul George Scupra investeşte în educaţie Primăria Ovidiu sprijină financiar copiii defavorizaţi, dar care vor să înveţe

ro

04 Feb, 2016 00:00 2360 Marime text


Situat în apropierea Constanţei, în ultimii ani, oraşul Ovidiu s-a dezvoltat din ce în ce mai mult. Întrucât administraţia locală îşi doreşte să investească în educaţie, aşa cum a susţinut de multe ori, Primăria Ovidiu a anunţat, ieri, că va stimula financiar copiii defavorizaţi ai oraşului, dar şi ai satelor componente. Mai exact, de stimulentele educaţionale vor beneficia copiii care provin din familii defavorizate şi au vârsta cuprinsă între trei ani şi şase ani, cu un venit lunar pe membru de familie care nu este mai mare de 284 de lei.
 
Banii se vor da, la cerere, unuia dintre părinţi, reprezentantului legal al copilului sau, după caz, persoanei care a fost desemnată de părinţi pentru întreţinerea copilului, în perioada absenţei acestora. Acordarea stimulentelor educaţionale este condiţionată de frecvenţa regulată la grădiniţă a copiilor din familiile beneficiare ale acestor sume.


 
În scopul stimulării participării la învăţământul preşcolar a copiilor din familii defavorizate şi creşterii accesului la educaţie al acestora, se instituie stimulentul educaţional, sub formă de tichete sociale, conform Legii 248/2015.

Servicii medicale gratuite pentru persoanele defavorizate

De asemenea, în ultima şedinţă a Consiliului Local, aleşii au aprobat un protocol de colaborare prin care preşcolarii, elevii, persoanele cu handicap şi persoanele vârstnice să beneficieze de servicii medicale dentare gratuite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii