Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:58 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Topraisar vrea investiţii în sport - un stadion de fotbal şi un teren de handbal

ro

11 Aug, 2016 00:00 1482 Marime text
Căile finanţării par nişte drumuri pierdute în judeţul Constanţa. Ani la rând, primăriile din judeţ au cerut mai mulţi bani pentru modernizarea infrastructurii oraşelor sau a comunelor de la malul mării. Mai mereu, răspunsul a fost acelaşi: „Nu sunt bani!“
 
De această dată, administraţia comunei Topraisar, în frunte cu primarul Stelian Gheorghe, este hotărâtă să-şi ia inima în dinţi şi să bată până la cele mai înalte porţi, doar-doar se va deschide una. Cu toate acestea, prioritatea numărul unu a administraţiei locale vizează drumurile din comună.
 
„În acest nou mandat, pe primul plan se află modernizarea şi asfaltarea tuturor drumurilor din comună. Mai întâi, vom face o analiză pentru a vedea unde este nevoie mai urgent de investiţii, de câţi bani este nevoie. Vorbim mai mult pe partea tehnică. Vreau cu orice preţ să găsim resurse financiare pentru a pune capăt acestei probleme, care ne aduce în pragul disperării“, a afirmat primarul Stelian Gheorghe.
 
De altfel, în comună există deja un proiect în derulare, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), finalizat în proporţie de 50%, privind asfaltarea a nouă kilometri de drumuri.
 
Un alt proiect important, dar din acelaşi registru, care se află în faza studiului de fezabilitate, are ca obiectiv asfaltarea a încă şase kilometri de străzi din toată comuna, scopul administraţiei fiind acela de a asfalta complet drumurile din localităţile comunei.

Pe agenda administraţiei se află şi un proiect privind construcţia unei săli de sport ultramoderne în comună. „Aici lucrăm la un studiu de fezabilitate. Nu am găsit finanţare şi nu ştim unde să mai căutăm, dar luăm în calcul fondurile europene. Îmi doresc această sală de sport în primul rând pentru cei mici. Avem 1.000 de preşcolari care nu au unde să facă puţină gimnastică. Ne-am dori să existe şi un teren de handbal în interiorul sălii, lucrăm la partea tehnică a proiectului“ a precizat gospodarul-şef Stelian Gheorghe.
 
La capitolul sport, administraţia ia în calcul şi construirea unui stadion de fotbal, care ar putea fi amplasat lângă parcul recent amenajat din comună, întrucât există mulţi tineri din Topraisar talentaţi şi pasionaţi de acest sport.
 
În altă ordine de idei, primarul dă asigurări că toate instituţiile de învăţământ din comună vor beneficia de sprijin financiar de la bugetul local, pentru că acesta cunoaşte problemele cu care se confruntă unităţile de învăţământ şcolar: de la probleme legate de igienizare şi modernizare, până la achiziţia de combustibil şi lemne de foc.

Ti-a placut articolul?

Comentarii