Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Topraisar, în imposibilitatea de a asigura cofinanţarea unui proiect important

ro

06 Feb, 2014 00:00 2356 Marime text
Lucrările pentru amenajarea drumului de exploatare agricolă din comuna Topraisar au fost suspendate din cauza vremii. Acestea se vor relua în primăvară, susţine primarul Gheorghe Stelian. „S-a realizat pentru moment stratul de piatră la primii 3-4 kilometri din cei 12 existenţi”, a mărturisit şeful autorităţii locale.

Drumul se va întinde pe o suprafaţă de 12 kilometri şi va ocoli localitatea Topraisar, fiind destinat traficului utilajelor agricole. Potrivit contractului, obiectivul de investiţii se va finaliza în luna septembrie a acestui an. Fondurile necesare pentru realizarea drumului, în cuantum de 1,5 milioane de euro, vin prin Măsura 125 - Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii, din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală. Primarul comunei Topraisar a menţionat însă că în cazul acestui proiect întâmpină probleme în privinţa asigurării cofinanţării. „A căzut în sarcina noastră să acoperim 20% din valoarea proiectului. Am făcut o cerere la Consiliul Judeţean, în speranţa că vom fi ajutaţi”, a explicat şeful autorităţii locale, declarând că se află în imposibilitatea de a acoperi cofinanţarea necesară.

În cazul lucrările la proiectul privind reţeaua de alimentare cu apă din satul Potârnichea, demarat în anul 2008 pe Hotărârea de Guvern 577, se aşteaptă finanţarea Guvernului. Primarul Gheorghe Stelian spune că lucrările au fost realizate până la această dată în proporţie de 60%. „Guvernul trebuie să ne trimită banii pe o factură emisă de constructor anul trecut, în valoare de 300.000 de lei. Dacă se va plăti aceasta şi vremea va fi favorabilă, constructorul va fi în mãsură să reia lucrările în primăvară”, a explicat şeful autorităţii locale.
Primarul Gheorghe Stelian a mai mărturisit că se lucrează la bugetul pe anul 2014 şi că în curând acesta va fi supus aprobării Consiliului Local.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii