Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:06 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Saligny este pregătită să înfrunte iarna

ro

29 Nov, 2017 00:00 907 Marime text
În ultima perioadă, vremea s-a răcit, iar ploile şi-au făcut apariţia, ceea ce i-a determinat pe oamenii care participau la diverse lucrări ce se derulează pe raza comunei Saligny să oprească lucrul. În schimb, şeful administraţiei publice locale, Ion Beiu, se gândeşte şi se pregăteşte, încă de pe acum, pentru a face faţă eventualelor probleme pe care iarna 2017-2018 le-ar putea genera.

„Noi am făcut deja toate pregătirile pentru iarnă. Suntem pregătiţi. Avem tot ceea ce ne trebuie - sare şi nisip, iar în caz de zăpadă mare avem propriile noastre utilaje, pe care le vom folosi. Desigur, încă de pe acum, le-am verificat şi sunt gata să intervină oricând vremea o va impune”, a declarat pentru ZIUA în judeţ primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
Acesta a ţinut să sublinieze că atât sarea cumpărată, cât şi cantitatea de nisip existent în depozit sunt suficiente pentru a face faţă situaţiilor ce vor surveni la iarnă. „În astfel de cazuri, şi oamenii din comună se implică. Fiecare îşi face curat în faţa curţilor, iar în rest putem interveni noi cu cele două buldoexcavatoare cu freză pentru îndepărtarea zăpezii, utilaje ce aparţin Primăriei Saligny. Unul dintre utilaje este deja locat la deal, expres pentru ISU, cu freză, cu tot ce trebuie”, a precizat şeful administraţiei publice locale.

Două din patru proiecte pe PNDL sunt complete 

Pentru dezvoltarea comunei Saligny, reprezentanţii administraţiei publice locale au depus mai multe proiecte care ar putea fi susţinute financiar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Potrivit primarului, printre acestea se află „unul care vizează construirea din temelie a unui dispensar medical în Saligny şi o extindere şi reabilitare la şcoală”.
„Am depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) şi un proiect prin care vrem să aducem alimentarea cu apă şi energie electrică în zona lotizărilor din tabără, la Faclia”, a adăugat Beiu.

În fapt, primarul ne-a confirmat că pe PNDL2 au depus patru proiecte, însă doar pentru o parte dintre ele au reuşit să transmită la minister documentaţia necesară.
„Deocamdată, am depus documentaţia doar pentru două proiecte. Dar mai avem ceva timp la dispoziţie şi poate ne încadrăm să trimitem şi documentele pentru celelalte. Am depus pentru proiectul ce vizează realizarea dispensarului medical şi pentru reabilitare iluminat public. Mai avem proiectele privind alimentarea cu apă şi curent electric pentru tabără, la Faclia. Sperăm să reuşim să depunem şi documentaţia restantă”, a concluzionat primarul comunei Saligny, Ion Beiu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii