Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:53 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Rasova investeşte în realizarea unui nou cămin cultural Sursă nouă şi sigură de apă pentru locuitorii din Cochirleni

ro

25 Jun, 2015 00:00 915 Marime text
De câţiva ani, mai multe hectare de teren agricol situate în fosta baltă Cochirleni, desecată de comunişti, sunt inundate în fiecare primăvară sau după o ploaie mai serioasă. Primarul comunei Rasova, de care aparţine localitatea Cochirleni, s-a zbătut timp de mai multe luni pentru ca cei de la ANIF să pornească pompele pentru desecarea bălţii, astfel că, în luna mai, a reuşit să obţină o victorie. „Deşi oamenii şi-au recuperat pământurile, puţini s-au încumetat să mai pună ceva acolo anul acesta. Dacă vom avea parte de o ploaie mai serioasă, lucrurile vor reveni la acelaşi stadiu. Soluţia noastră rămâne, din punctul meu de vedere, cea mai bună. Am realizat, anul trecut, un proiect care prevede realizarea unui canal cu scurgere gravitaţională direct în Dunăre, ce trebuie închis cu un stăvilar care să împiedice inundarea terenului atunci când apele fluviului cresc. De altfel, aici a mai existat un astfel de canal, dar care acum trebuie decolmatat. Noi intenţionăm să îl amenajăm, să îl pavăm cu dale de beton, pentru a-l putea folosi astfel mai simplu, mai eficient şi fără alte costuri“, a explicat gospodarul-şef Dorel Alexandru.

În altă ordine de idei, primarul spune că, în câteva săptămâni, de îndată ce documentaţia va primi noile avize, lucrările la reţeaua de canalizare din Rasova vor fi continuate.
„A trebuit să modificăm întrucâtva proiectul, am cuprins alte străzi în proiect, astfel că este nevoie din nou de unele semnături şi avize de la minister“, a explicat primarul Dorel Alexandru.
De asemenea, alesul local a declarat că, în aproximativ două săptămâni, locuitorii din Cochirleni vor avea apă la robinete dintr-un nou puţ. „Vechiul puţ de apă din care alimentam localitatea nu mai era corespunzător, avea un grad prea mare de nitraţi şi nitriţi, de aceea a trebuit să stopăm alimentarea cu apă. Am dat locuitorilor comunei care au copii de până în trei ani apă plată, iar pe ceilalţi i-am sfătuit să fiarbă şi să răcească apa, dacă vor să o consume în continuare. Am alocat 100.000 de lei pentru lucrările de la forarea acestui puţ, iar în două săptămâni, vom avea din nou apă bună de băut la robinet“, a declarat primarul Dorel Alexandru.

Şi tot pentru locuitorii din Cochirleni, alesul local spune că a alocat aproximativ 150.000 de lei pentru reabilitarea Căminului Cultural, obiectiv pe care l-a promis locuitorilor atunci când a fost ales.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii