Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Ovidiu investeşte în viitor Se caută soluţii pentru construcţia unui corp de clădire la Liceul „Ion Podaru“

ro

29 Oct, 2015 00:00 2615 Marime text


Oraşul Ovidiu este un oraş tânăr. Un oraş ale cărui graniţe sunt în continuă extindere şi un oraş unde se mută, an de an, tot mai mulţi tineri care vor să îşi întemeieze o familie. Autorităţile locale ştiu cum să atragă tinerele familii în localitate. Trebuie menţionat că cel mai mare liceu din judeţ se află la Ovidiu - Liceul „Ion Podaru“, unitate de învăţământ care, de săptămâna trecută, se poate lăuda şi cu un post intern de radio.
 
Cu toate acestea, sălile de clasă devin neîncăpătoare pentru elevi. Tocmai de aceea, primarul localităţii, George Scupra, are planuri mari pentru anul ce vine. „Vrem să extindem sediul Liceului «Ion Podaru». Vrem să facem încă un corp de clădire cu mai multe săli de clasă, corp care să lege însă şi actualul sediu. Este un proiect pe care l-am gândit de ceva vreme, dar este necesar să îl punem în aplicare“, a declarat edilul-şef, pentru ZIUA de Constanţa.


 
Mai mult decât atât, copiii din satul Culmea au, de duminică, un nou loc de joacă. Dacă în urmă cu o lună, autorităţile locale de la Ovidiu inaugurau Parcul Primăverii, situat pe strada cu acelaşi nume, în apropierea unităţii de învăţământ, primarul a făcut un efort similar şi pentru copiii din Culmea. Edilul-şef a continuat să aducă bucurii pe feţele copiilor din localităţile pe care le administrează, astfel că, duminică, micuţii din Culmea Nord au primit vizita personajelor preferate din desene animate şi a primarului, care le-a făcut un dar frumos: un nou loc de joacă.

Burse pentru elevii merituoşi

Mai mult, pentru a le arăta elevilor că autoritatea publică locală este alături de ei, primarul George Scupra a făcut un anunţ care îi va bucura pe cei cu rezultate bune. „În următoarea şedinţă de Consiliu Local, vom vota o propunere privind sprijinirea elevilor merituoşi ai oraşului. Astfel, ne dorim ca cei mai sârguincioşi dintre elevi să primească burse de merit pentru rezultatele la învăţătură. Cei care vor avea media 10 vor primi suma de 500 de lei de la Primăria şi Consiliul Local al oraşului Ovidiu, cei cu note între 9,50 şi 9,99 - 300 de lei, iar cei care vor avea media generală pe anul şcolar anterior între 9,00 şi 9,49 - 200 de lei“, a explicat primarul oraşului Ovidiu.

Parcul, în epoca dotărilor

De asemenea, recent, Primăria Ovidiu a anunţat pe portalul achiziţiilor publice că intenţionează să achiziţioneze echipamente pentru spaţii de joacă şi dotări în cadrul proiectului „Parc de recreere în oraşul Ovidiu“. Până pe 9 noiembrie, la ora 11.00, se primesc ofertele, iar la ora 12.00, acestea urmează să fie deschise.
 
Contractul de achiziţie implică transportul, livrarea şi montajul următoarelor elemente de mobilier urban: bancă ornamentală - 79 de bucăţi; coş de gunoi stradal - 54 de bucăţi; panou expoziţional - 15 bucăţi; cişmea ornamentală - 6 bucăţi; masă şah cu două scaune fiecare - 7 bucăţi; mobilier loc de joacă - leagăn dublu - o bucată; mobilier loc de joacă -balansoar - 2 bucăţi; mobilier loc de joacă – tobogan - 2 bucăţi şi telescop panoramic - 4 bucăţi. 343.216 lei este dispusă Primăria să dea. Achiziţia se face în cadrul proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional - POR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii