Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:57 25 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pregătiri pentru începerea anului şcolar Toate unităţile de învăţământ din comuna Nicolae Bălcescu sunt igienizate

ro

31 Aug, 2017 00:00 2438 Marime text
Apropierea noului an şcolar a determinat reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna Nicolae Bălcescu să efectueze un amplu program de igienizare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.
 
Anul şcolar 2017-2018 se apropie cu paşi repezi, iar la auzul clopoţelului, elevii şi preşcolarii trebuie să aibă condiţii optime şi curăţenie în toate sălile în care se desfăşoară procesul instructiv-educativ. Iată de ce, în comuna Nicolae Bălcescu, autorităţile s-au mobilizat şi au demarat un amplu program de igienizare a şcolilor şi a grădiniţelor, după cum ne-a mărturisit chiar primarul localităţii, Dumitru Timofte.
 
„La Dorobanţu suntem pe final cu igienizarea şcolii, cu grădiniţele de la IAS Bălcescu am terminat şi acum urmează grădiniţa de la Dorobanţu, după care intrăm şi în şcoala din Nicolae Bălcescu. La şcoala din satul Dorobanţu a fost mai mult de lucru, pentru că nu s-a mai intervenit de mult timp aici. Am scos mucegaiul, am scos lambriul care ţinea mucegaiul pe loc, am înlocuit linoleumul de pe jos, am zugrăvit şi am aerisit toate încăperile“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte.

Străzi modernizate în comună  

Primăria Nicolae Bălcescu va implementa un proiect care va fi susţinut financiar cu bani de la Ministerul Dezvoltării, mai precis prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Potrivit şefului administraţiei publice locale, Dumitru Timofte, este vorba despre reabilitarea şi modernizarea unor străzi din comuna Nicolae Bălcescu, valoarea totală a lucrărilor ce urmează a fi executate fiind estimată la 8.780.000 de lei.
 
„Suntem în etapa de pregătire a licitaţiei pentru încredinţarea lucrării ce prevede asfaltarea a opt străzi din localitatea Nicolae Bălcescu şi a şapte străzi din satul Dorobanţu“, a completat primarul comunei Nicolae Bălcescu.
 
Totodată, la Dorobanţu se acţionează pentru realizarea a două puţuri, pentru că se doreşte suplimentarea reţelei. „Acestea sunt în lucru, aşteptăm să iasă cadastrul şi apoi să aprobăm, în Consiliul Local, suma necesară executării. Totul se va face cu bani din bugetul local şi va costa aproximativ o sută şi ceva de mii de lei. Beneficiarii acestor puţuri vor fi cele 1.770 de suflete“, a afirmat Dumitru Timofte.

Ti-a placut articolul?

Comentarii