Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrecerea săptămânii, organizată de primarul Ancuţa Belu Invitaţi de seamă la „Ziua Comunei Mihail Kogălniceanu“

ro

04 Sep, 2014 00:00 4049 Marime text
Aşteptarea locuitorilor din Mihail Kogălniceanu a luat sfârşit. Au mai rămas doar trei zile până la sărbătoarea locală - Ziua Comunei. Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu, anunţă că Primăria şi Consiliul Local vor organiza duminică, 7 septembrie, începând cu ora 12.00, cea de-a treia ediţie a evenimentului. Pentru că localnicii erau privaţi de o asemenea sărbătoare, devenită de mult o frumoasă tradiţie în cazul altor comunităţi, de la preluarea mandatului, în 2012, primarul Ancuţa Belu a luat decizia să instituie la Mihail Kogălniceanu Ziua Comunei. Sărbătoarea a fost iniţiată în ideea de a exista un prilej pentru autoritatea locală de a fi mai aproape de cetăţenii pe care îi reprezintă, dar şi pentru a se crea o ocazie pentru localnici să petreacă împreună.

Ansamblurile locale, încurajate de organizatori

Marea petrecere se va încinge în parcul central din localitate. „Această zi nu a fost aleasă întâmplător, întrucât marele istoric Mihail Kogălniceanu s-a născut la data de 6 septembrie 1817. La cea de-a treia ediţie a Zilei Comunei vor fi prezente personalităţi marcante ale culturii româneşti, dar şi din diverse domenii“, a precizat primarul Ancuţa Belu. Surprizele pregătite de primăriţă pentru localnici nu sunt puţine. Pe scena amenajată în Parcul Central al localităţii vor concerta, conform programului, ansambluri şi solişti din Mihail Kogalniceanu, Ovidiu, Mangalia, Medgidia, Siliştea, Castelu, Independenţa, Constanţa, dar şi din Alexandria şi Republica Moldova.

Înţelepţii şi fruntaşii comunei, premiaţi de primarul Ancuţa Belu

De asemenea, după cum bine ştim, primarul de la Mihail Kogălniceanu respectă zicala veche „Să cinsteşti pe cei bătrâni şi de sfat să le mulţumeşti“, de aceea, administraţia publică locală îi va cinsti pe cei care au ajuns la aniversarea „nunţii de aur“. Toate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, veteranii de război, elevii şi cadrele didactice cu rezultate deosebite vor primi o distincţie din partea primarului Ancuţa Belu. Se vor acorda diplome de merit şi ansamblurilor, soliştilor şi sportivilor din localitate. Distracţia va continua cu recitaluri ale unor artişti consacraţi ai scenei româneşti, care se alătură petrecerii noastre, precum Paula Seling, Carmen Rădulescu, Ansamblul Teleormanul, Florin Vasilică şi Jean de la Craiova. De asemenea, vor susţine recitaluri de excepţie şi Eusebiu Gafiţa, Denisa Trofin, Elena Platica, Alma şi Nikolaos Papadopoulos. Spectacolul va fi prezentat de Freddy Camacco şi Ana Maria Petre. Iar ca la orice petrecere grandioasă, seara, cerul localităţii va fi inundat de un spectaculos foc de artificii.

Fraţii de dincolo de Prut, invitaţi la Ziua Comunei

„Invitaţia de a fi alături de noi la Ziua Comunei a fost lansată tuturor reprezentanţilor administraţiei publice locale din judeţ, precum şi liderilor partidelor politice.
O prezenţă deosebită va fi doamna Rodica Cucereanu, primarul localităţii Crihana Veche şi «Ansamblul Crihănenii» din Republica Moldova, localitate cu care comuna Mihail Kogălniceanu s-a înfrăţit în data de 31 august 2013. De altfel, pentru că sunt fraţii noştri, chiar la un an de la semnarea acordului de înfrăţire, o delegaţie a Primăriei Mihail Kogălniceanu a fost la Crihana Veche, unde fraţii noştri de peste Prut au inaugurat clădirea unui nou cămin cultural. De altfel, primarul de acolo, Rodica Cucereanu, a dorit să organizeze acest eveniment de tăiere a panglicii noii instituţii chiar în ziua în care sărbătoream Ziua Limbii Română, pe 31 august, în cadrul sărbătorii «Avem un sat, un neam, un grai»“, a mai spus primarul de la Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii