Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru un trai civilizat! Se lucrează în cartierul nou pentru tinerii din comuna Nicolae Bălcescu (document)

ro

26 Oct, 2017 00:00 2226 Marime text
În comuna Nicolae Bălcescu, oamenii ştiu să se distreze, dar şi să muncească, iar reprezentanţii administraţiei publice locale reuşesc să îmbine utilul cu plăcutul.
 
După o petrecere pe neuitat - Ziua Recoltei -, organizată pentru „a cinsti, aşa cum se cuvine, roadele bogate ale pământului şi frăţia dintre gospodarii locului“, reprezentanţii administraţiei publice locale din Nicolae Bălcescu au continuat lucrul. Astfel, localnicii pot fi bucuroşi pentru că Primăria a demarat proiectul de lotizare şi electrificare a noului cartier de locuinţe care se va construi la marginea localităţii Nicolae Bălcescu. Echipele de muncitori lucrează în această perioadă la construirea unui post de transformare, ceea ce va permite, ulterior, racordarea la reţeaua electrică fără probleme şi în timp cât mai scurt a viitoarelor locuinţe.
 
Totodată, după finalizarea formalităţilor şi documentaţiilor tehnice, primarul a anunţat că se vor construi drumuri, trotuare şi spaţii publice care vor deservi noul cartier. „Este important să ajutăm aceşti tineri ca, după ani buni de aşteptare, să-şi poată construi, în sfârşit, o locuinţă. În momentul de faţă, se construieşte un post de transformare pentru electrificarea zonei, care va deservi viitorii locatari. Am vrut să luăm lucrurile în ordinea lor firească, astfel încât proprietarii de terenuri să găsească condiţiile optime pentru a-şi putea construi locuinţe. Le aducem curent, utilităţi publice pentru a-i ajuta să locuiască şi să trăiască în condiţii civilizate“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte.

Şedinţă extraordinară a CL Nicolae Bălcescu

În altă ordine de idei, consilierii locali au fost convocaţi în şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi fiind incluse cinci proiecte de hotărâre. În cadrul întrunirii, au fost aprobate patru proiecte de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici şi partea de cofinanţare pentru proiectele referitoare la asfaltarea străzilor din comună şi introducerea reţelei de canalizare. Ultimul proiect supus votului aleşilor locali a vizat înfiinţarea Serviciului Public de Salubrizare al comunei, structură ce va funcţiona în subordinea Consiliului Local Comunal Nicolae Bălcescu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii