Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru proiecte pentru infrastructura rutieră din comuna Mihail Kogălniceanu

ro

26 Oct, 2017 00:00 3143 Marime text
Pentru orice localitate care vrea să se dezvolte şi să atragă investitori, starea în care se află infrastructura rutieră este deosebit de importantă. Ţinând cont de aceste aspecte, la nivelul comunei constănţene Mihail Kogălniceanu au fost elaborate şi depuse spre finanţare nu mai puţin de patru proiecte ce vizează modernizarea drumurilor.
 
„Vreau să vă spun că am elaborat patru proiecte, sub diverse denumiri, privind asfaltarea drumurilor din localitatea noastră. Asta presupune că am acoperit întreaga reţea de drumuri comunale şi de străzi din localitate“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
 
În acest context, trebuie precizat faptul că unul dintre proiectele la care făcea referire şefa administraţiei locale este deja în derulare şi se realizează prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 1, având valoarea totală de 6.544.000 de lei.
 
Între timp, administraţia locală din Mihail Kogălniceanu a primit o notificare de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru un alt proiect ce a fost depus pe Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, care a fost declarat eligibil şi pentru care se va aloca suma de un milion şi două sute de mii de euro, fonduri europene nerambursabile.
 
„Notificarea primită de noi se referă la drumul de intrare din satul Piatra, cel de intrare din satul Palazu Mic, practic, sunt drumurile ce fac legătura dintre drumurile naţionale şi localităţile menţionate şi, nu în ultimul rând, drumul DC85 de la capătul pistei pentru localnici, dar şi străzi din comuna noastră“, a ţinut să precizeze şefa administraţiei publice locale din Mihail Kogălniceanu.

Două proiecte cu finanţare guvernamentală 

„Avem şi cel de-al treilea proiect care a fost declarat eligibil de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în valoare de zece milioane de lei. De asemenea, nu trebuie neglijat nici faptul că, pentru prima dată, în vară s-au derulat lucrări de asfaltare în satul Palazul Mic. Aici, anul trecut, am implementat un proiect privind realizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă a localităţii, precum şi racordarea la această reţea. Acum, suntem în perioada de predare a acelei reţele de apă către SC RAJA SA Constanţa. Revenind la drumuri, în scurt timp vom încheia lucrările de asfaltare în satele Piatra şi Palazul Mic şi o parte din arterele din Mihail Kogălniceanu, toate derulându-se în cadrul primului proiect la care am făcut referire“, a declarat primarul comunei, Ancuţa Daniela Belu.
 
Cel de-al patrulea proiect privind infrastructura rutieră a comunei Mihail Kogălniceanu se va derula prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2. Este vorba despre un proiect în valoare de 10.522.354 de lei, ce vizează modernizarea drumurilor comunale, dar şi a celor de acces. „Acest proiect va acoperi zona de est. Am avut ca reper strada Tudor Vladimirescu şi toate arterele paralele cu ea vor fi asfaltate prin acest al doilea proiect, ce se va derula prin PNDL“, a adăugat primarul comunei.
 
În opinia sa, proiectul avizat de AFIR şi cel finanţat prin PNDL 2 vor fi demarate în luna februarie a anului viitor. „Odată cu implementarea şi definitivarea acestor proiecte, putem afirma că aproape 80% din comuna noastră va fi asfaltată“, a ţinut să sublinieze primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
 
Sursa foto: https://www.facebook.com/primaria.mihailkogalniceanu
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii