Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:52 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Până la Crăciun, Primăria Saligny va desemna câştigătorul licitaţiei pentru asfaltarea drumurilor din localitate

ro

10 Dec, 2015 00:00 1481 Marime text


Dacă în această perioadă a anului, majoritatea aleşilor locali intră în vacanţă, Primăria comunei Saligny munceşte mai mult ca oricând. Conducerea administraţiei locale se pregăteşte să desemneze câştigătorul licitaţiei pentru asfaltarea tuturor drumurilor. 27 de kilometri de drum din cele trei sate componente ale comunei, Făclia, Ştefan Cel Mare şi Saligny, ar urma să devină şosele în adevăratul sens al cuvântului.
 
„Este un proiect ambiţios, la care am lucrat foarte mult şi pe care îl realizăm în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Valoarea proiectului este foarte mare, aproximativ 28 de milioane de lei. Până acum, am primit de la MDRAP patru milioane de lei. 19 milioane de lei este suma pe care ministerul trebuie să ne-o pună la dispoziţie în acest proiect până la finalul lui 2017“, a declarat primarul Ion Beiu, pentru ZIUA în judeţ. 
 
Un alt proiect care ar urma să fie finalizat este biserica din Saligny, iar casele mortuare vor fi gata în zece zile.
 
„Lucrările la biserica din Saligny sunt în proporţie de 90% terminate. Mai trebuie pusă gresia pe jos şi montată catapeteasma din lemn, care va veni gata făcută. Investiţia se ridică la cinci miliarde de lei vechi şi este finanţată din bugetul local“, a declarat viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Teleneanu.


 
Potrivit adjunctului primarului, casele mortuare, în care s-au investit peste trei miliarde de lei vechi din bugetul local, vor fi gata în maximum zece zile. 
 
Un alt proiect de suflet al administraţiei locale este Căminul Cultural din localitatea Patria.  Peste doar două zile, va avea loc şi recepţia lucrărilor, care au costat peste 1 miliard de lei vechi, bani proveniţi din bugetul local. Clădirea a fost zugrăvită, uşile au fost schimbate cu unele care se deschid la exterior, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, iar parcarea din jurul clădirii a fost reamenajată.
 
Nici cei mici nu au fost uitaţi. Astfel, 282 de copii din comună vor primi câte un pachet cu dulciuri, în valoare de 35 de lei fiecare. Dar aceasta nu este singura faptă bună făcută de administraţia locală în prag de Crăciun. Astfel, o casă a unei persoane defavorizate va fi racordată la energia electrică cu fonduri din bugetul local.

Ti-a placut articolul?

Comentarii