Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:57 24 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oraşul Ovidiu se „îmbogăţeşte“ cu mini separatoare de sens Şoferii indisciplinaţi nu vor mai putea întoarce pe linie continuă

ro

03 Apr, 2014 00:00 2422 Marime text
orasul ovidiu, george scupra, separatoare de sens, borduri, drum nationalDrumul Naţional DN 2A, care leagă municipiul Constanţa de oraşul Ovidiu va avea separatoare de sens.

După ce vreme îndelungată edilul George Scupra s-a opus propunerii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa de a monta separatoare de sens, pe motiv că astfel localitatea ar fi împărţită în două, asemenea Berlinului divizat de Zid, a fost găsită soluţia de compromis.

orasul ovidiu, george scupra, separatoare de sens, borduri, drum national

„În locul unui separator de sens, va fi montată o bordură mai înaltă, asemenea celor montate în Bucureşti“, a spus edilul oraşului Ovidiu. Măsura se va aplica şi pentru şoseaua care traversează localitatea Ovidiu şi are drept scop reducerea accidentelor care se petrec într-un număr covârşitor pe drumul ce leagă municipiul Constanţa de oraşul Hârşova. Astfel, bordura care va fi montată de-a lungul axului drumului va fi semnalizată corespunzător şi nu îi va incomoda pe participanţii la trafic. Singurul inconvenient creat va fi acela că şoferii indisciplinaţi nu vor mai putea să întoarcă maşinile pe linie continuă, văzându-se nevoiţi să meargă până la sensurile giratorii din localitate pentru a putea efectua această manevră.

Ti-a placut articolul?

Comentarii