Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:29 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumuri asfaltate, la Nicolae Bălcescu Noile staţii de autobuz în stil rustic, adevărate oaze

ro

09 Jul, 2015 00:00 1923 Marime text
Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, are lucrări ambiţioase de finalizat în acest an. De mai bine de o lună, drumurile din localitate au intrat în „sezonul“ transformărilor. Mai multe străzi care fac legătura cu drumul naţional s-au aflat într-un amplu proces de reabilitare. „Am turnat un covor asfaltic bituminos pe mai multe străzi perpendiculare pe şoseaua naţională. Este vorba despre aproximativ şase kilometri de străzi din comună şi de alţi 1,7 kilometri de drumuri reparate, plombate. Lucrările au încetat acum câteva zile, ceea ce ne bucură, pentru că oricum a venit canicula şi era mai puţin productiv. Întreaga investiţie este făcută cu bani de la bugetul local, în regie proprie“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.
 
Pe lista de priorităţi a primarului se regăseşte şi reabilitarea bazei sportive din localitate, lucrările pentru acest obiectiv fiind reluate în vederea finalizării. „Continuăm, în prezent, lucrările şi la baza sportivă. Sperăm ca, în această toamnă, să finalizăm investiţiile la acest obiectiv“, a declarat gospodarul-şef. „Avem tineri sportivi care au performanţe deosebite la rugby, la fotbal, tineri care promit şi care au nevoie de un astfel de spaţiu unde să se pregătească, să se antreneze. Ne punem speranţa ca, în timp, să facem echipe sportive care să ajungă poate la performanţe şi mai bune de atât. Până atunci, ne îngrijim ca tinerii care practică în prezent un sport de performanţă să aibă cam tot ce au nevoie. De aceea, considerăm că este necesar ca, pe viitor, să le oferim condiţii de antrenament chiar la ei acasă, pentru a nu mai fi nevoiţi să se deplaseze până în Constanţa“, a adăugat primarul Viorel Bălan. Investiţia ar ajunge la aproximativ două milioane de lei, bani proveniţi din fonduri guvernamentale. Până la sfârşitul acestui an, lucrările ar trebui să fie finalizate.
 
Investiţiile vin după ce, în urmă cu câteva săptămâni, Primăria a găsit de cuviinţă să reabiliteze staţiile de autobuz, făcându-le adevărate oaze. Acum, când sezonul cald este în toi, staţiile amenajate în stil rustic îşi găsesc din plin utilitatea. Nu în ultimul rând, o altă lucrare importantă demarată de autorităţile locale este cea de reabilitare a cimitirului ortodox din localitate. Cu fonduri de la bugetul local, Primăria comunei Nicolae Bălcescu a reluat refacerea gardului cimitirului. „Se continuă lucrările de la cimitir, am montat deja gardul şi continuăm lucrările de sistematizare, de refacere a aleilor şi alte lucrări necesare“, a precizat primarul comunei, Viorel Bălan.

Cu toate proiectele pe care le are în derulare, primarul are şi o nemulţumire: aceea că lucrările de la centrul social pentru copii, obiectiv la care se lucrează de câţiva ani, nu pot continua. Lipsa prevederilor bugetare este în continuare o problemă. „Aşteptăm cu mare interes rectificarea bugetară din al doilea semestru al anului. Sperăm, de asemenea, să beneficiem în continuare de ajutor de la sponsori“, a conchis gospodarul-şef.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii