Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:56 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi staţii de autobuz şi treceri de pietoni, pe agenda autorităţilor din Saligny

ro

22 Sep, 2016 00:00 1087 Marime text
Consilierii locali din comuna Saligny au fost convocaţi de primarul Ion Beiu în şedinţa ordinară pe luna septembrie. Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe proiecte de hotărâre prin care reprezentanţii administraţiei publice locale vor să rezolve probleme stringente ale comunităţii. Nicolae Țeleneanu, viceprimarul comunei Saligny, a confirmat că printre proiectele de hotărâre ce au fost supuse votului aleşilor locali s-a regăsit o rectificare de buget prin care se direcţionează nişte bani.
 
„Vrem să facem două treceri de pietoni, una în comuna Saligny, cealaltă în localitatea Făclia, vrem să amenajăm două staţii de autobuz, iar o parte din bani au fost direcţionaţi pentru Școala nr. 9 din Saligny. Totodată, a trebuit să prevedem nişte bani pentru obţinerea unor autorizaţii de la ISU pentru Primăria Saligny şi pentru grădiniţă“, ne-a explicat viceprimarul Țeleneanu.
 
În aceeaşi şedinţă a Consiliului Local Comunal Saligny, aleşii au aprobat şi acordarea unor ajutoare financiare din partea administraţiei publice locale pentru persoane aflate în nevoie, mai precis, pentru câţiva localnici cu probleme de sănătate - Călin Chiva şi Fănel Călin. Un alt proiect de hotărâre a vizat acordarea unor tichete sociale pentru o tânără bolnavă din Saligny.
 
Nu în ultimul rând, viceprimarul Nicolae Țeleneanu era bucuros că „de la Ministerul Dezvoltării ne-au venit aproximativ şase miliarde de lei pentru achitarea unor facturi întocmite în urma mai multor lucrări de asfaltare a drumurilor, deja executate“.

În căutare de personal pentru Primărie  

În paralel, reprezentanţii Primăriei Saligny încearcă să-şi completeze organigrama cu oameni pregătiţi. Aşa se explică faptul că, luna viitoare, la sediul instituţiei se va organiza un concurs pentru ocuparea unei funcţii vacante de referent clasa III, grad profesional asistent, în cadrul Compartimentului Stare civilă şi resurse umane din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Saligny.
 
Conform unui anunţ postat pe site-ul Primăriei Saligny, persoanele interesate să participe la concurs trebuie să aibă studii liceale, respectiv studii medii liceale finalizate cu diplomă de Bacalaureat, minimum şase luni în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice respective, dar şi cunoştinţe de operare PC - nivel mediu. Dacă aceste criterii sunt îndeplinite, dosarele de înscriere la concurs pot fi depuse la sediul Primăriei Saligny în termen de 20 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a (n.r. 14.09.2016). Concursul va avea loc la sediul Primăriei şi constă în două etape: proba scrisă, programată pentru data de 18 octombrie, la ora 10.00, şi interviul, pe 20 octombrie, la ora 10.00.

Ti-a placut articolul?

Comentarii