Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările la reţeaua de gaze naturale de la Eforie, pe repede înainte

ro

04 May, 2016 00:00 5393 Marime text

 
S-a dat startul sezonului estival, dar la Eforie lucrările de infrastructură continuă, chiar fără a deranja turiştii. Potrivit autorităţilor din turism, anul acesta, în mini-vacanţa de Paşte, au fost aşteptaţi pe litoral peste 30.000 de turişti, iar mulţi dintre aceştia au venit către staţiunile Eforie Sud şi Eforie Nord.

Însă segmentul turistic nu reprezintă singura preocupare a aleşilor locali.  Autorităţile publice locale spun că până la 30 iunie ar trebui să fie finalizată prima etapă din proiectul privind înfiinţarea reţelei de distribuţie de gaze naturale în oraşul Eforie, care se întinde pe o distanţă de 12,6 km, vizând arterele principale din Eforie Nord şi traversarea către Eforie Sud. Valoarea totală a proiectului este de 80 de milioane de lei, iar Primăria are o contribuţie de 45% din această investiţie.

Proiectul a fost demarat în luna noiembrie 2015. Conform proiectului, Primăria oraşului Eforie va asigura lucrările de terasament, de pregătire a terenului pentru introducerea conductelor, în timp ce operatorul de gaze naturale va asigura infrastructura tehnică necesară pentru înfiinţarea reţelei. Totodată, pe măsura ce lucrările înaintează, Primăria oraşului Eforie va asigura refacerea sistemului rutier afectat de lucrări, precum şi trotuarele din toate zonele afectate. În Eforie Nord lucrările înaintează în paralel pe zona faleză – bulevardul Tudor Vladimirescu şi către bulevardul Traian, iar pentru Eforie Sud prioritară este traversarea magistralei către zona bulevardului Republicii.

Investiţia este una de mare importanţă pentru toţi cetăţenii şi agenţii economici din Eforie, care va duce la dezvoltarea oraşului şi chiar la diversificarea ofertei turistice. În acelaşi timp, pentru Primărie este un efort financiar deosebit şi majoritatea fondurilor pentru investiţii vor fi dirijate către lucrările pentru reţeaua de gaze naturale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii