Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:09 04 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările la Centrul Naţional de Informare Turistică, în toi Oraşul Murfatlar, promovat intens pentru comorile turistice

ro

26 Nov, 2015 00:00 2064 Marime text


La Murfatlar, autorităţile locale fac eforturi susţinute pentru ca localitatea să devină un punct turistic bine marcat pe harta României. La Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică se lucrează intens, în câteva săptămâni, acesta urmând să fie funcţional şi dotat. Dar promovarea turistică a oraşului nu se face doar prin prezenţa acestui punct de informare. Autorităţile locale au planuri mari în această direcţie. De aceea, în perioada 20 - 22 noiembrie, la un mall din Constanţa, care a găzduit Târgul de Turism „Vacanţa“, oraşul Murfatlar a fost un expozant de seamă, promovând obiectivele turistice ale zonei.
 
Complexul de Bisericuţe Rupestre este un sit arheologic deosebit de important pentru istoria creştinismului de pe teritoriul ţării noastre. Se crede că ansamblul rupestru de la Murfatlar adăposteşte prima biserică şi primele chilii ale unei mănăstiri de pe teritoriul României. Complexul, format din camere şi galerii, este săpat într-un deal de cretă din apropierea carierei de extragere a cretei din localitatea Murfatlar, în imediată vecinătate a gării. Acesta se află la o distanţă de 15 kilometri de litoralul Marii Negre, pe malul drept al Canalului Dunăre - Marea Neagră.


 
Rezervaţia naturală Fântâniţa - Murfatlar  (rezervaţie mixtă - botanică şi zoologică -, în suprafaţă de 82,74 ha), a cărei denumire vine de la un izvor din pădure, adăposteşte plante, arbuşti şi arbori rari protejaţi de lege. Valoarea ştiinţifică a Rezervaţiei naturale Fântâniţă- Murfatlar constă în prezenţa unor specii rare, care se găsesc fie numai în Dobrogea, fie numai în partea de sud a ţării. Din rezervaţia Fântâniţă au fost descrise plante noi pentru ştiinţă, din care majoritatea poartă epitetul Murfatlar, de la numele localităţii din apropiere.
 
Nu în ultimul rând, regiunea Murfatlar este recunoscută în toată ţara şi chiar şi peste hotare pentru podgoriile sale, care dau în fiecare an unul dintre cele mai bune vinuri autohtone.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii