Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări suportate din strâmtoratul buget local Trotuarele şi străzile din Cuza Vodă, făcute cu eforturi considerabile

ro

02 Oct, 2014 00:00 2087 Marime text


Deşi banii care intră la bugetul local sunt din ce în ce mai puţini, iar greutăţile financiare par să fie tot mai apăsătoare, sunt localităţi care reuşesc să se descurce  şi să mai facă unele investiţii.

Acesta este şi exemplul comunei Cuza Vodă, care continuă cu paşi mărunţi, dar constanţi, amenajarea trotuarelor din localitate. „Este o investiţie care se ridică la aproximativ 160.000 de lei. Până în prezent s-a realizat aproximativ 60% din lucrare. Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) a reluat lucrările şi urmează să fie făcute şi terasamentele. Ulterior, noi, Consiliul Local, vom avea de făcut rigolele de scurgere pentru apele pluviale. Mai mult de trei kilometri de trotuar trebuie reabilitaţi sau construiţi“, a declarat primarul Niculae Horneţ. Pe lângă trotuare, în centrul localităţii Cuza Vodă proiectul prevede şi amenajarea unui spaţiu verde. Nu doar trotuarele, ci şi străzile din comună vor fi reamenajate. „Pe cinci străzi, ceea ce înseamnă tot cam trei kilometri, se toarnă Şplin. Acesta este un material rezultat din spargerea pietrei, amestecat cu un fel de nisip, care îi conferă mai multă aderenţă“, a mai spus primarul Niculae Horneţ.



În altă ordine de idei, lucrările de amploare începute la biserica din comună înaintează cu paşi la fel de timizi. De peste doi ani se lucrează, dar greutăţile financiare fac tot mai lentă înaintarea lucrărilor. „Au fost reluate lucrările la pictura bisericii, dar pentru reabilitarea lăcaşului de cult avem nevoie de o sumă mare de bani, pe care doar bugetul local nu o poate suporta, dar trebuie să ne descurcăm singuri cum putem. Aproximativ 80.000 de lei ne-ar mai fi necesari pentru finisări“, a mai spus primarul Niculae Horneţ. Biserica din Cuza Vodă, care poartă hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, este una cu o reală valoare istorică, fiind construită în secolul al XIX-lea. „De-a lungul vremii a fost supusă multor încercări, dar a rezistat până în ziua de astăzi. Avem aici chiar şi o Evanghelie editată în urmă cu aproape 90 de ani“, a adăugat şeful administraţiei locale de la Cuza Vodă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii