Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:37 22 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii în educaţie Catalogul electronic ar putea fi introdus în şcolile din comuna Mihail Kogălniceanu

ro

31 Aug, 2017 00:00 1825 Marime text
Evoluţia unei comunităţi este asigurată de nivelul de educaţie al populaţiei. Tocmai de aceea, reprezentanţii autorităţii locale din comuna constănţeană Mihail Kogălniceanu continuă să investească în unităţile de învăţământ preuniversitar pe care le administrează.
 

Pentru cei mai mici locuitori ai comunei Mihail Kogălniceanu, primarul Ancuţa Daniela Belu a elaborat şi va implementa mai multe proiecte ce vizează construirea unor grădiniţe. „Vom construi o a doua grădiniţă cu program prelungit, în localitatea Mihail Kogălniceanu, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pentru că acum suntem în licitaţie pentru ridicarea altei grădiniţe, pe fonduri europene, pe Măsura 7.2. În toamna aceasta nu cred că vom reuşi, dar din toamna viitoare, Mihail Kogălniceanu va avea două grădiniţe cu program prelungit“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, Ancuţa Daniela Belu.
 
Pentru grădiniţa ce va fi ridicată prin PNDL, Ministerul Dezvoltării va aloca suma de 1.871.742 de lei. Imobilul va fi construit în comună, în spatele Primăriei, foarte aproape de o grădiniţă pe care autorităţile locale vor să o relocheze. „Cealaltă grădiniţă va funcţiona în spatele restaurantului Luceafărul şi sperăm ca astfel să răspundem cererilor numeroase venite din partea părinţilor. Avem solicitări tot mai multe, pentru că înfiinţarea after school-ului a fost un real succes. Deja numărul de înscrieri de la grupa zero a fost depăşit, nu vom mai putea onora toate cererile anul acesta. În schimb, promitem părinţilor că grădiniţa care va rămâne prin relocare o vom transforma într-un alt after school. Acesta se va realiza, cel mai probabil, cu bani de la bugetul local şi va avea cel puţin două clase. Centrul va deveni funcţional odată cu deschiderea noii grădiniţe cu program prelungit“, a anunţat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
 
Pentru cealaltă grădiniţă, care se va construi din fonduri europene nerambursabile, Primăria Mihail Kogălniceanu are deja semnat contractul, iar în această perioadă sunt în procedură de organizare a licitaţiei pentru încredinţarea lucrării. „Lucrările la acest obiectiv cred că vor demara în acest an, însă vor fi definitivate anul viitor, urmând ca grădiniţa să fie activă din anul şcolar 2018-2019“, a ţinut să precizeze Ancuţa Daniela Belu.

Surpriză pentru elevi şi părinţi 

Desigur, nici elevii nu au fost omişi din planurile administraţiei publice locale. Cu toate că, de ani buni, se tot vorbeşte despre implementarea în unităţile de învăţământ preuniversitar a catalogului electronic, la nivelul judeţului Constanţa probabil că există în cel mult două şcoli... şi acestea din municipiul Constanţa.
 
Vă vine să credeţi sau nu, la Mihail Kogălniceanu catalogul electronic ar putea să fie funcţional chiar din anul şcolar 2017-2018. „Am o surpriză pentru elevi şi părinţi, deopotrivă. Din toamnă cred că vom implementa catalogul electronic. Cu părinţii nu am discutat, dar cu cadrele didactice ne-am consultat. Aştept să văd un deviz estimativ al implementării acestuia, deoarece va trebui să dotăm toate cadrele didactice cu tablete. Vom face o şedinţă cu Comitetul de părinţi, deşi refuz să cred că ei vor respinge această iniţiativă. Sunt convinsă că fiecare va dori să afle, în timp real, pe baza unui cod individualizat, ce note sau absenţe au copiii, datele fiind confidenţiale“, a conchis primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii